vrouw zoekt ontspanning na het stoppen met roken en leest een boek

Omgaan met spanning na het stoppen met roken

Spanning en stoppen met roken gaan vaak hand in hand. Stress en spanning zijn voor veel rokers een reden om een sigaret op te steken. Spannende momenten kunnen voor mensen die net gestopt zijn met roken daarom erg lastig zijn. Daarnaast is spanning na het stoppen met roken een veelvoorkomend ontwenningsverschijnsel. Hoe gaat u om met spanning na het stoppen en hoe voorkomt u dat u op een spannend moment terugvalt? Dat leest u in deze blog.

Ontspan!

Dit ligt natuurlijk voor de hand, maar is daardoor zeker niet minder belangrijk! Denk bewust na hoe u de eerste weken na het stoppen zo ontspannen mogelijk door kunt komen. Neem bijvoorbeeld in de avond een warm bad of doe yoga-, ademhalings- of meditatieoefeningen. Of trakteer uzelf op een massage. Stoppen met roken is een hele prestatie waar u uzelf zeker voor mag belonen!

De spanningsmeter

Houd goed in de gaten hoe gespannen u zich voelt. Het kan helpen om een aantal momenten per dag uw mate van ontspanning in een cijfer van 1 tot 10 uit te drukken. Als u merkt dat uw ontspanningsniveau door wat voor reden dan ook naar een onvoldoende gaat zakken, zoek dan naar manieren om weer op een voldoende te komen.

Uw hele leefstijl is van belang

Wat voor een ontspannen lichaam altijd belangrijk is, is voldoende beweging. Probeer dagelijks minstens een half uur te bewegen. Dit kan zijn door te sporten, maar u kunt bijvoorbeeld ook een stukje gaan wandelen. Of pak in plaats van de auto de fiets naar uw werk als dat mogelijk is. Naast voldoende beweging is gezonde voeding ook belangrijk om lekker in uw vel te zitten. Maak daarom bewuste voedingskeuzes na het stoppen met roken. Dit is ook gunstig om te voorkomen dat u aankomt.

Lasertherapie en ontspanning

Prostop biedt lasertherapie om u te helpen bij het stoppen met roken. Het unieke effect van lasertherapie is dat het uw lichaam een flinke dosis ontspanning oplevert. Dit effect wordt veroorzaakt doordat de laserstraal een aantal acupunctuurpunten stimuleert die ervoor zorgen dat er endorfines aangemaakt worden in de hersenen. Dit leidt tot een prettig gevoel en hierdoor wordt het parasympatisch zenuwstelsel gestimuleerd dat ontspanning produceert. Ook worden door deze behandeling de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret geminimaliseerd. Direct na de behandeling bent u vanuit een ontspannen rusttoestand beter in staat om ‘nee’ te zeggen tegen de aanvechting om een sigaret op te steken. Als u er vervolgens zelf voor zorgt dat u deze ontspannen toestand in stand houdt, dan wordt uw kans om definitief van het roken af te komen aanzienlijk vergroot.

Bent u klaar voor een rookvrij en ontspannen leven?

Onze therapeuten helpen u graag met het eerste zetje naar een rookvrij bestaan. Voor meer informatie over onze laserbehandeling of om een afspraak te maken kunt u contact opnemen via de website of bellen naar 088 786 77 00.

Delen: