Veelgestelde vragen - Prostop Facebook Pixel

Veelgestelde vragen

De lasertherapie van Prostop is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden een pijnloze laser gebruikt wordt. De gerichte lichtstralen onderdrukken de behoefte naar een sigaret en minimaliseren ontwenningsverschijnselen. Meer informatie over de behandeling kunt u hier vinden. 

De lasertherapie wordt mogelijk (deels) vergoed vanuit het aanvullend pakket. (Hoe dit zit bij uw verzekering, kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.)

Bij Prostop krijgt u een stopadviesgesprek (een kort gesprek over uw rookgedrag), gevolgd door een laserbehandeling (het aanstippen van verschillende punten met een pijnloze laser). In totaal duurt een behandeling ca. 50 min. Als extra ondersteuning ontvangt u sms’jes voor en na de behandeling. 

Binnen een half jaar na de behandeling heeft u recht op een gratis nabehandeling. Mocht u hierna nog een extra laserbehandeling wensen, dan betaalt u binnen een jaar na de eerste behandeling hier €70 voor. Hier kan tweemaal gebruik van gemaakt worden. Na een jaar wordt weer de originele prijs gehanteerd.

De behandeling kost eenmalig 245 euro. Dit is inclusief een gratis nabehandeling binnen 6 maanden indien gewenst.

Nee, dit is niet nodig. U zou eventueel in de dagen voorafgaand aan de behandeling kunnen minderen met roken, om het gewoontegedrag te doorbreken. Gelieve tot 6 uur voor de behandeling niet te roken. Zodat de nicotinereceptoren niet verzadigd zijn bij het ondergaan van de behandeling. 

Ja, maar in de eerste 20 weken van de zwangerschap behandelen wij niet om elk risico uit te sluiten. Na deze tijd kan er behandeld worden in overleg met de therapeut. 

Tijdens de behandeling wordt ook de stofwisseling gestimuleerd waardoor gewichtstoename tot een minimum beperkt blijft. Hierbij blijft aanhouding van hetzelfde eetpatroon van belang. 

De behandeling is veilig, pijnloos en in principe voor iedereen geschikt. Wanneer u echter een (al dan niet ernstige) ziekteperiode doormaakt, lichamelijk (koorts, infectie) of psychiatrisch (ernstige depressie, psychose), dan adviseren wij u vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist. Dat heeft niet zozeer te maken met de veiligheid van de laserbehandeling, maar met het stoppen-met-roken op zichzelf. Dit kan van invloed zijn op de (hoeveelheid) medicijnen die u gebruikt, nicotine heeft namelijk invloed op de afbraak ervan door het lichaam. Wanneer een Prostop therapeut twijfels heeft of de behandeling wel verstandig is (op dat moment) zal hij/zij mogelijk eerst overleggen met de arts van Prostop en/of met uw eigen arts.

Door middel van een gerichte laser worden er verschillende punten aangestipt op het lichaam (voornamelijk in het oor, op het gezicht en de handen). Het effect hiervan is dat het lichaam endorfine aanmaakt. Dit morfine-achtige stofje vermindert de trek in een sigaret, de vervelende ontwenningsverschijnselen en de stress.

Na afloop van de behandeling kunt u bij uw therapeut in de praktijk afrekenen. 

De Prostop-laserbehandeling lijkt een beetje op acupunctuur. Er worden diverse drukpunten behandeld met een pijnloze en veilige softlaser. Deze punten bevinden zich in de oorschelp, op de pols, de handpalm en enkele in het gezicht. In totaal behandelt Prostop meer dan 30 punten voor nicotineontwenning, ontgifting, stabiliteit en stofwisseling. De combinatie van gekozen punten zorgt voor de juiste uitwerking. Dit protocol is uniek voor Prostop en staat onder direct toezicht van onze verslavingsarts.

De laserbehandeling is geen afslankmethode. Wel wordt ook de stofwisseling gestimuleerd om het gewicht zo goed mogelijk onder controle te houden. De therapeut kan u tijdens de behandeling nuttige tips geven.

Mocht u verder nog vragen hebben over Prostop en onze behandeling dan kunt u bellen naar 088-7867700. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00.