Veelgestelde vragen - Prostop Facebook Pixel

Veelgestelde vragen

De lasertherapie van Prostop is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden een pijnloze laser gebruikt wordt. De gerichte lichtstralen onderdrukken de behoefte naar een sigaret en minimaliseren de ontwenningsverschijnselen. Meer informatie over de behandeling kunt u hier vinden. 

De Prostop-laserbehandeling lijkt een beetje op acupunctuur. Er worden diverse drukpunten behandeld met een pijnloze en veilige softlaser. Hierdoor maakt het lichaam endorfine aan. Dit morfine-achtige stofje vermindert de trek in een sigaret, de vervelende ontwenningsverschijnselen en de stress.

De behandelpunten bevinden zich in de oorschelp, op de pols, de handpalm en in het gezicht. In totaal behandelt Prostop meer dan 30 punten voor nicotineontwenning, ontgifting, stabiliteit en stofwisseling.

De behandeling kost eenmalig 275 euro. Dit is inclusief een gratis nabehandeling binnen 6 maanden indien gewenst.

Allereerst krijgt u een stopadviesgesprek. Dit is een kort gesprek over uw rookgedrag. Hierna volgt  de laserbehandeling. Een afspraak duurt in totaal ca. 50 minuten. Als extra ondersteuning ontvangt u sms’jes voor en na de behandeling. Ook heeft u recht op een gratis nabehandeling binnen 6 maanden.

Binnen een half jaar na de behandeling heeft u recht op een gratis nabehandeling. Mocht u hierna nog een extra laserbehandeling wensen, dan betaalt u hier binnen een jaar na de eerste behandeling €80 voor. Hier kan tweemaal gebruik van worden gemaakt. Na een jaar wordt de originele prijs weer gehanteerd.

Nee, dit is niet nodig. U zou eventueel in de dagen voorafgaand aan de behandeling kunnen proberen om te minderen met roken, zodat u het gewoontegedrag kunt doorbreken. U kunt het beste tot 6 uur voor de behandeling niet roken, zodat de nicotinereceptoren niet verzadigd zijn bij het ondergaan van de behandeling. 

Ja, maar in de eerste 20 weken van de zwangerschap behandelen wij niet om elk risico uit te sluiten. Na deze tijd kan er behandeld worden in overleg met de therapeut. 

Tijdens de behandeling wordt de stofwisseling gestimuleerd, waardoor gewichtstoename tot een minimum beperkt blijft. Hierbij blijft aanhouding van hetzelfde eetpatroon van belang. 

Na afloop van de behandeling kunt u bij uw therapeut in de praktijk afrekenen. 

Mocht u verder nog vragen hebben over Prostop en onze behandeling dan kunt u bellen naar 088-7867700. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00.