Investeer in uw werknemers met Prostop Zakelijk - Prostop helpt Facebook Pixel

Zakelijk

"Een kwart van de beroepsbevolking rookt. Grote kans dat er onder uw personeel een aantal rokers zitten. Dat is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw werknemers, maar ook voor uw bedrijf."

Met Prostop Zakelijk investeert u in de gezondheid van uw werknemers

Als werkgever heeft u belang bij vitale werknemers op de werkvloer. Vitaliteit is een belangrijk onderdeel geworden van het gezondheidsbeleid. Het stoppen met roken aanmoedigen bij uw medewerkers is hierbij essentieel. Een medewerker die stopt met roken zal vitaler worden, krijgt meer energie, slaapt beter en ook zal de medewerker sneller herstellen na een operatie. Daarnaast zijn er de voordelen van het langer kunnen genieten van de (klein)kinderen en de geldbesparing.

Wat levert stoppen met roken uw bedrijf op?

Volledig rookvrij bedrijf

Steeds meer werkgevers kiezen ervoor hun bedrijf/organisatie volledig rookvrij te maken. Dit betekent dat zowel in het gebouw als het omliggende bedrijfsterrein niet gerookt wordt. De invoering van een dergelijk beleid vraagt van de ondernemer een goede voorbereiding om dit met commitment van de gehele organisatie in te voeren en de rokers die besluiten om te stoppen met roken ondersteuning te bieden.

Het Prostop Zakelijk team bestaat uit enthousiaste en ervaren mensen die u graag willen helpen om uw bedrijf/organisatie rookvrij te maken!

zakelijk stoppen met roken

Prostop Zakelijk

Prostop Zakelijk heeft speciaal voor bedrijven/instellingen een stoppen met roken programma ontwikkeld met de lasertherapie als behandelmethode. Tevens is de therapie aan te vullen met een voorlichtingsbijeenkomst, een voorbereidende training en een nazorgtraining

1. Voorlichtingsbijeenkomst van 1 uur incompany

Om uw werknemers te motiveren, leggen we uit wat er gebeurt als iemand stopt met roken en hoe onze laserbehandeling de trek in een sigaret doet afnemen en de ontwenningsverschijnselen sterk vermindert.

2. Voorbereidende groepstraining 'Een rookvrij leven' incompany

Hierin krijgen de deelnemers inzicht in hun denkpatronen, gewoonten en hoe je een gewoonte kunt veranderen. Tevens wordt het gezamenlijk stoppen door een groep collega's versterkt. De training duurt 3 tot 4 uur en is voor maximaal 12 personen.

3. Incompany behandeling vanaf 8 deelnemers of behandeling in de dichtstbijzijnde vestiging van een van onze behandelaren

De Prostop lasertherapie is de meest recente verfijning van acupunctuur. Met behulp van de laserbehandeling worden endorfines aangemaakt die de nicotinereceptoren langdurig verzadigen. Endorfines zijn lichaamseigen stoffen die zorgen voor een gevoel van ontspanning en stabiliteit. Ze bieden de ex-roker de kans om de moeilijke periode na het stoppen door te komen zonder al te veel lichamelijke ongemakken. De behoefte aan roken wordt immers vervangen door de verhoogde hoeveelheid endorfines. De werknemer heeft een gesprek van een half uur met een van onze behandelaren en ondergaat de laserbehandeling.

4. Groepstraining 'Rookvrij Blijven' incompany

Om de medewerkers te helpen het stoppen met roken vol te houden biedt Prostop een groepstraining nazorg incompany, ongeveer een maand na de stopdatum. De werknemers krijgen tijdens een interactieve training extra informatie over hoe gefocust te blijven en hoe om te gaan met moeilijke momenten, stress, emotie en een uitglijder. Ook is er aandacht voor gewicht en beweging. De training duurt 2 uur en is voor max. 12 personen.

Wat kost het?

Voorlichtingsbijeenkomst: €750,00
Voorbereidende groepstraining: €850,00
Laserbehandeling €185,00 per medewerker
Groepstraining ‘rookvrij blijven’: €595,00
*Extra behandeling €66,00 per medewerker (Een extra behandeling kan tot 12 maanden na de stopdatum verkregen worden)

De bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Succespercentage

Stoppen met roken blijkt in de praktijk veel moeilijker dan de meeste mensen denken. Rokers die zogenaamd ‘cold turkey’ stoppen, dus zonder een hulpmiddel, zijn gemiddeld maar weinig succesvol. Slechts 5% van de stoppers slaagt erin op de lange termijn rookvrij te blijven. Onderzoek door Dr. R. Breteler (Radboud Universiteit) wees uit dat de Prostop lasertherapie een uitzonderlijk hoog succespercentage heeft van 40%. Dit is gelijkwaardig of beter dan conventionele hulpmiddelen als nicotinepleisters en medicijnen.

Extra behandeling

Een klein percentage stoppers heeft na verloop van tijd extra ondersteuning nodig. Voor hen hebben we tot 12 maanden na de stopdatum een extra behandeling in de praktijk van de therapeut om terugval te voorkomen.


Bel mij terug

Contra-indicaties

De behandeling is voor vrijwel iedereen geschikt, pijnloos en zonder bijwerkingen. Prostop behandelt uit extra veiligheidsoverwegingen niet tijdens de eerste 20 weken van een zwangerschap en bij psychische aandoeningen zoals een depressie of psychose.

Fiscale voordelen

Als u als werkgever stoppen met roken in uw Arbo-plan heeft opgenomen en kwalificeert als zorg voor arbeidsomstandigheden, dan kunt u uw werknemers belastingvrij een stoppen met roken behandeling aanbieden of vergoeden. Past u als werkgever de Werkkostenregeling (WKR) toe, dan kunt u de stoppen met roken behandeling belastingvrij aanbieden. Ook hierbij geldt dat het stoppen met roken in uw Arbo-plan moet staan beschreven en tevens dat de cursus geheel of gedeeltelijk op de werkplek wordt gegeven. Een vergoeding in geld kan niet belastingvrij, maar een werkgever kan er wel voor kiezen om die onder te brengen in de vrije ruimte van de WKR.

zakelijk stoppen met roken

Kosten van rokende werknemers

Naast de gezondheidsnadelen kost een rokende werknemer veel geld. Een rokende werknemer heeft minimaal 2 weken extra rookpauzes per persoon per jaar. Het televisieprogramma De Rekenkamer rekende voor u uit:

4 keer 10 minuten per dag bij een uurprijs van € 25,00 kost het bedrijf jaarlijks € 4.325,00 per roker

Prostop

Prostop is al ruim 20 jaar dé stoppen met roken specialist. We hebben al duizenden rokers geholpen bij het stoppen met roken. Ons slagingspercentage is hoog zoals u in bijstaand filmpje kunt zien. Speciaal voor het bedrijfsleven is er Prostop Zakelijk.

Kaart Prostop vestigingen

Waar kunt u terecht voor Prostop Zakelijk?

Prostop heeft een landelijke dekkingsgraad. Wij hebben vestigingen in 20 plaatsen door heel Nederland. 

Heeft u vragen? Bel dan met Prostop Zakelijk: 088-7867767

Ervaringen

"Het is mij zeker niet tegengevallen. Ik ben nu 63 en ik rook sinds mijn 21ste zo’n 3½ pakje shag per week. Door deze laserbehandeling ben ik er heel makkelijk van af gekomen. Ik raad het iedereen aan."
Prostop Zakelijk
JOOP KRAGT
LOKOZINK KAMPEN BV
"Ik heb mij laten behandelen door Prostop. Het resultaat is geweldig. Ik heb geen enkel verlangen naar een sigaret. Zelfs als ik bij rokers sta, kost het mij geen enkele moeite. Het resultaat van de behandeling overtreft al mijn verwachtingen."
Prostop Zakelijk
JELTE HUT
HÉT ONDERNEMERSBELANG
"Het is erg wennen nu we als bedrijf niet meer roken. Maar met Prostop ging het boven verwachting makkelijk. Je moet er wel zelf klaar voor zijn. Het is een opluchting en een bevrijding dat we die rommel niet meer nodig hebben. We zijn allemaal veel productiever geworden. We voelen ons veel gezonder en hebben meer lucht. We zijn erg blij dat we met dank aan Prostop gestopt zijn. Namens Lokozink Kampen bv. Prostop bedankt !!! "
Prostop Zakelijk
RONNY SPIJKERBOER
LOKOZINK KAMPEN BV
"Ik rookte 20 jaar en heb echt van alles geprobeerd om te stoppen. Ik geloofde niet in lasertherapie, maar wilde toch een poging wagen. Na mijn behandeling was mijn drang naar een sigaret verdwenen. Nu ben ik al sinds 5 juli 2016 rookvrij. Ik raad het iedereen aan die al meerdere pogingen heeft gedaan om te stoppen met roken. Dit werkt echt. "
Prostop Zakelijk
FRANK SANDERS
HÉT ONDERNEMERSBELANG

Deze bedrijven hebben gebruik gemaakt van Prostop Zakelijk