Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)

Met Prostop Zakelijk investeert u in de gezondheid van uw werknemers

zakelijk stoppen met roken

"Een kwart van de beroepsbevolking rookt. Grote kans dat er onder uw personeel een aantal rokers zitten. Dat is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw werknemers, maar ook voor uw bedrijf."

Wat levert het uw bedrijf op als de werknemers gestopt zijn met roken?

  • Minder verzuim
  • Verhoogd aantal effectieve arbeidsuren
  • Betere onderlinge sfeer tussen collega's (niet-rokers zijn vaak geïrriteerd door het gedrag van rokers, met name door de frequente pauzes/afwezigheid)
  • Een fraaiere entree door minder of geen rokende werknemers voor uw bedrijf
zakelijk stoppen met roken

Geen rokende werknemers voor uw bedrijf

De Tabakswet eist dat werknemers op het werk alleen roken in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes. Op overtreding van de wet staan zware boetes.
Steeds meer werkgevers willen af van de rookruimtes en de rokende medewerkers voor de ingang van hun bedrijf en willen bovendien steeds meer een gezond gedrag bij hun werknemers stimuleren.

 

Kosten van rokende werknemers

Naast de gezondheidsnadelen kost een rokende werknemer veel geld. Een rokende werknemer heeft minimaal 2 weken extra rookpauzes per persoon per jaar. Het televisieprogramma De Rekenkamer rekende voor u uit:

4 keer 10 minuten per dag bij een uurprijs van € 25,00 kost het bedrijf jaarlijks € 4.325,00 per roker

 

Prostop

Prostop is al ruim 20 jaar dé stoppen met roken specialist. We hebben al duizenden rokers geholpen bij het stoppen met roken. Ons slagingspercentage is hoog zoals u in het onderstaande filmpje kunt zien. Speciaal voor het bedrijfsleven is er Prostop Zakelijk.

Prostop Zakelijk

Prostop Zakelijk heeft speciaal voor bedrijven/instellingen een stoppen met roken programma ontwikkeld met de lasertherapie als behandelmethode en aan te vullen met een voorlichtingsbijeenkomst en een voorbereidende training.

1. Voorlichtingsbijeenkomst van 1 uur incompany

Om uw werknemers te motiveren, leggen we uit wat er gebeurt als iemand stopt met roken en hoe onze laserbehandeling de trek in een sigaret doet afnemen en de ontwenningsverschijnselen sterk vermindert.

2. Voorbereidende groepstraining 'Een rookvrij leven' incompany

Hierin krijgen de deelnemers inzicht in hun denkpatronen en gewoonten. Tevens wordt het gezamenlijk stoppen door een groep collega's versterkt.

 

3. Incompany behandeling vanaf 8 deelnemers of behandeling in de dichtstbijzijnde vestiging van een van onze behandelaren.

De Prostop lasertherapie is de meest recente verfijning van acupunctuur. Met behulp van de laserbehandeling worden endorfines aangemaakt die de nicotinereceptoren langdurig verzadigen. Endorfines zijn lichaamseigen stoffen die zorgen voor een gevoel van ontspanning en stabiliteit. Ze bieden de ex-roker de kans om de moeilijke periode na het stoppen door te komen zonder al te veel lichamelijke ongemakken. De behoefte aan roken wordt immers vervangen door de verhoogde hoeveelheid endorfines. De werknemer heeft een gesprek van een half uur met een van onze behandelaren en ondergaat de laserbehandeling.

 

Wat kost het?

Laserbehandeling per persoon € 169,00
Voorlichtingsbijeenkomst € 350,00
Groepstraining  € 650,00
Extra behandeling € 58,00 (Een extra behandeling kan tot 12 maanden na de stopdatum verkregen worden)

De bedragen zijn exclusief 21% BTW

Succespercentage

 

Stoppen met roken blijkt in de praktijk veel moeilijker dan de meeste mensen denken. Rokers die zogenaamd cold turkey stoppen, dus zonder een hulpmiddel, zijn gemiddeld maar weinig succesvol. Slechts 5% van de stoppers slaagt erin op de lange termijn rookvrij te blijven. Onderzoek door Dr. R. Breteler (Radboud Universiteit) wees uit dat de Prostop lasertherapie een uitzonderlijk hoog succespercentage heeft van 40%. Dit is gelijkwaardig of beter dan conventionele hulpmiddelen als nicotinepleisters en medicijnen.

Extra behandeling

Een klein percentage stoppers heeft na verloop van tijd extra ondersteuning nodig. Voor hen hebben we tot 12 maanden na de stopdatum een extra behandeling in de praktijk van de therapeut om terugval te voorkomen.

Prostop Zakelijk

Contra-indicaties

De behandeling is voor iedereen geschikt, pijnloos en zonder bijwerkingen. Prostop behandelt uit extra veiligheidsoverwegingen niet tijdens de eerste 20 weken van een zwangerschap en bij psychische aandoeningen zoals een depressie of psychose.

 

Fiscale voordelen

Als u als werkgever stoppen met roken in uw Arbo-plan heeft opgenomen en kwalificeert als zorg voor arbeidsomstandigheden, dan kunt u uw werknemers belastingvrij een stoppen met roken behandeling aanbieden of vergoeden. Past u als werkgever de Werkkostenregeling (WKR) toe, dan kunt u de stoppen met roken behandeling belastingvrij aanbieden. Ook hierbij geldt dat het stoppen met roken in uw Arbo-plan moet staan beschreven en tevens dat de cursus geheel of gedeeltelijk op de werkplek wordt gegeven. Een vergoeding in geld kan niet belastingvrij. Maar een werkgever kan er wel voor kiezen om die onder te brengen in de vrije ruimte van de WKR.

 
zakelijk stoppen met roken

Waar kunt u terecht voor Prostop Zakelijk?

Prostop heeft een landelijke dekkingsgraad en is in elke provincie vertegenwoordigd.

Heeft u vragen? Bel dan met Prostop Zakelijk: 088-7867767

Ervaringen

Prostop Zakelijk

JOOP KRAGT
LOKOZINK KAMPEN BV

"Het is mij zeker niet tegengevallen. Ik
ben nu 63 en ik rook sinds mijn 21ste
zo’n 3½ pakje shag per week.
Door deze laserbehandeling ben ik er heel makkelijk van af gekomen. Ik raad het iedereen aan."

Prostop Zakelijk

RONNY SPIJKERBOER
LOKOZINK KAMPEN BV

"Het is erg wennen nu we als bedrijf niet meer roken. Maar met Prostop ging het boven verwachting
makkelijk. Je moet er wel zelf klaar voor zijn. Het is een opluchting en een bevrijding dat we die rommel niet meer nodig hebben. We zijn allemaal veel productiever geworden. We voelen ons veel gezonder en hebben meer lucht. We zijn erg blij dat we met dank aan Prostop gestopt zijn.

Namens Lokozink Kampen bv.
Prostop bedankt !!! "

Prostop Zakelijk

JELTE HUT
HÉT ONDERNEMERSBELANG

"Ik heb mij laten behandelen door
Prostop. Het resultaat is geweldig. Ik heb geen enkel verlangen naar een sigaret. Zelfs als ik bij rokers sta, kost het mij geen enkele moeite. Het resultaat van de behandeling overtreft al mijn verwachtingen."

Prostop Zakelijk

FRANK SANDERS
HÉT ONDERNEMERSBELANG

"Ik rookte 20 jaar en heb echt van alles
geprobeerd om te stoppen. Ik geloofde niet in lasertherapie, maar wilde toch een poging wagen. Na mijn behandeling was mijn drang naar een sigaret verdwenen. Nu ben ik al sinds 5 juli 2016 rookvrij. Ik raad het iedereen aan die al meerdere pogingen heeft gedaan om te stoppen met roken. Dit werkt echt. "

Deze bedrijven hebben gebruik gemaakt van Prostop Zakelijk