twee mensen die mediteren en mindfulness doen

Mindfulness en meditatie, om stress na het stoppen te verminderen

Bijna iedere roker heeft meerdere keren geprobeerd om te stoppen met roken. Het is niet makkelijk om af te stappen van diep ingesleten gewoontes. Gewoontes die worden versterkt door de verslavende werking van nicotine. Mindfulness kan u helpen om het stoppen met roken vol te houden. Er is door meerdere studies bewezen dat zowel mindfulness als meditatie uw fysieke en geestelijke gezondheid optimaliseren. 

Minder stress

Er zijn veel mensen die roken, omdat ze dan beter om kunnen gaan met angst en stress. Ervaart een roker meer stress, dan gaat deze persoon meer roken. Door middel van mindfulness leert u uw eigen stress beter kennen. Door de beoefening van mindfulness leert u stress te accepteren voor wat het is. Daarnaast bent u door mindfulness meer bewust van wat er om u heen gebeurt en van uw reactie daarop. Als u door het beoefenen van mindfulness minder stress ervaart, heeft u automatisch ook minder zin in een sigaret. 

Het bewustzijn

Gewoontes die al een langere tijd deel uitmaken van uw leven zijn onderdeel van uw automatische piloot. Deze automatische piloot zorgt ook voor de zin in een sigaret. Met behulp van meditatie leert u uw eigen behoefte kennen en de emoties die daaraan verbonden zijn. Hierdoor is stoppen met roken met behulp van meditatie en goed middel. 

Meer controle over uzelf

Meerdere studies hebben aangetoond dat als u meerdere keren mediteert en u regelmatig bezighoudt met mindfulness, de werking van uw hersenen langzaam positief veranderen. Een nieuwe wereld gaat voor u open en verschillende gebieden in uw hersenen gaan beter met elkaar functioneren. Een onderdeel daarvan is zelfbewustzijn en zelfcontrole, en dit heeft u nodig om het stoppen met roken vol te houden. Hoe meer controle u heeft over uw lichaam, hoe groter uw vastberadenheid is om daadwerkelijk af te blijven van een sigaret.

Hulp nodig?

Kunt u een extra steuntje in de rug gebruiken bij uw stoppoging? Dan is de lasertherapie van Prostop misschien wel iets voor u. Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij verschillende behandelpunten op het lichaam gestimuleerd worden. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret geminimaliseerd. Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: