Stoppen met roken tips Prostop lasertherapie helpt u van de sigaret af Facebook Pixel

Stoppen met roken tips

10 tips die u helpen de sigaret weg te leggen

Samengesteld door therapeuten met jarenlange ervaring in begeleiding bij stoppen met roken hebben wij de 10 beste stoppen met roken tips voor u op een rijtje gezet: 

1. Laat zo veel mogelijk mensen weten dat u stopt.
Vertel het aan uw vrienden, collega’s en familie. Daarnaast kan u ze vragen om u te steunen als het kan en om streng te zijn indien nodig. Ook kunt u terecht op de Facebookpagina van Prostop. Veel mensen vinden hier steun om het stoppen vol te houden.

2. Stop helemaal!
Langzaam afbouwen kan wel helpen als voorbereiding op het stoppen, maar het heeft geen zin om verder te minderen dan 5 per dag. Als u dat punt bereikt hebt, kunt u het beste helemaal stoppen.

3. Verwijder alles wat doet denken aan roken
Asbakken, lucifers en aanstekers, vloeitjes, lege of halflege pakjes sigaretten: weg ermee! Zorg dat voorwerpen die u sterk met roken associeert niet langer in het zicht staan. Alle rookartikelen weggegooid? Zet dan ook meteen de vuilnisbak buiten. Dit neemt immers ook de resterende rooklucht weg.

4. Bepaal een stopdatum
Stel voor uzelf een stopdatum vast op een dag die voor u goed aanvoelt. Kies bij voorkeur een dag in een periode waarin u niet te veel stress verwacht. U wilt het uzelf immers zo makkelijk mogelijk maken!

5. Pas op met alcohol en koffie
Drink de eerste dagen liefst geen alcohol en minder met koffie. Beide worden namelijk vaak gedronken in combinatie met roken en stimuleren bovendien de behoefte aan een sigaret.

Hulp bij stoppen met roken?

Afspraak Maken

6. Schakel professionele hulp in
Onderzoek toont aan dat de kans om definitief te stoppen met roken een stuk groter wordt als u hier hulp bij krijgt. Een laserbehandeling kan u helpen om de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret te verminderen.

7. Zorg voor voldoende beweging
Ga sporten of maak regelmatig een wandeling. Dit zorgt er immers voor dat u zich fit en krachtig voelt en dat hebt u nodig om het stoppen vol te houden.

8. Verander uw gewoonten
Er waren situaties waarin u gewend was te roken. Zet op papier wat voor u de vaste rookmomenten waren en met welke andere (afleidende) activiteiten u deze momenten voortaan gaat vullen.

9. Denk positief!
Als u toch zin krijgt om te roken, helpt het om positief te denken. Denk niet dat u iets mist of niet meer mag, maar houd uzelf voor: ‘Ik ben sterk en wil gezond leven’, ‘Ik wil een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen en omgeving’, of ‘Ik ga er beter en gezonder uitzien’. Positieve gedachten zullen u positief beïnvloeden.

10. Beloon uzelf
Bereken hoeveel geld u uitspaart door te stoppen. Bijvoorbeeld: als u een pakje per dag rookte, scheelt u dat al zo’n € 275,00 per maand. Dat geld (of een deel ervan) kunt u uitgeven aan een beloning om uzelf gemotiveerd te houden. Nog een reden om uw beloning zo snel mogelijk voor uzelf in te plannen!

stoppen-met-roken-tips

Waren deze 10 stoppen met roken tips nuttig, maar wilt u toch graag hulp bij het stoppen met roken? Bij Prostop betaalt u eenmalig € 275 voor een lasertherapiebehandeling. Klanten geven ons een 9,1.