Lasertherapie om te Stoppen met Roken - Zo werkt het - Prostop Facebook Pixel

Lasertherapie om te stoppen met roken

Prostop Lasertherapie bestaat uit twee delen: een stopadviesgesprek en een laserbehandeling. De laserbehandeling vermindert de nicotinebehoefte zo sterk dat zelfs de meest verstokte roker snel, veilig en pijnloos kan stoppen met roken

​​Hoe werkt lasertherapie?

Bij een laserbehandeling om te stoppen met roken stimuleert de lasertherapeut verschillende punten op uw lichaam door middel van een pijnloze lichtstraal. De lasertherapie van Prostop is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden een laser gebruikt wordt. Geen wondjes dus, maar gerichte lichtstralen die de behoefte naar een sigaret onderdrukken en ontwenningsverschijnselen beperken. De lichtstralen zijn volledig pijnloos en de behandeling heeft bovendien direct effect. Een enkele keer laseren is vaak al voldoende ondersteuning om voorgoed te stoppen met roken. 

Bekijk hiernaast de video over de werking van lasertherapie.

RTL business Class

Bekijk hier de video over Lasertherapie tijdens RTL Business Class:

Lasertherapie met Chivv

In deze video legt Prostop therapeut Caroline Vos de werking van de lasertherapie uit aan de hand van de behandeling met rapper Chivv:  

Behandelkosten

Wat kost een laserbehandeling

Roken is duur, maar stoppen met roken hoeft dat niet te zijn. De kosten voor de lasertherapie bedragen eenmalig € 275,00. Dat is inclusief een nabehandeling binnen 6 maanden. Vraag vrijblijvend de brochure ‘Stoppen met Roken’ aan of bel 088 – 78 67 700 voor meer informatie over de behandeling.

Gratis nabehandeling

Bang voor een terugval na de lasertherapie? Een extra steuntje in de rug nodig? Of ondanks alles toch een keer gerookt? Bij Prostop kunt u binnen 6 maanden na de laserbehandeling gratis een nabehandeling krijgen. Deze vindt plaats op de locatie waar u geweest bent voor uw eerste laserbehandeling en duurt 30 minuten. Wanneer de nabehandeling in een andere vestiging dan de eerste afspraak plaatsvindt, wordt er € 35,00 administratiekosten in rekening gebracht. De nabehandeling bestaat uit een volwaardige laserbehandeling, zonder het stopadviesgesprek. Voor een afspraak belt u: 088 – 78 67 700.

Weekend- en avondurentoeslag

Een aantal behandelcentra bieden u de mogelijkheid in het weekend of ’s avonds (na 18.00 uur) te worden behandeld. Deze centra rekenen daarvoor een toeslag van €10,00 per behandeling.

Avond- en weekendtoeslag
Na 18:00 uur of op zaterdag: €10,00

behandelen van een vrouw voor stoppen met roken lasertherapie
€275,-

Stoppen Met Roken tips van Prostop​

Geeft u bij aanmelding uw 06-nummer door, dan ontvangt u gratis sms’jes met ondersteunende tips die u zullen helpen bij het stoppen. Na afloop van de laserbehandeling krijgt u ook een boekje waarin u tal van stoppen met roken tips en adviezen voor de moeilijke momenten vindt.

Motivatietest

Prostop heeft speciaal voor u een test ontwikkeld om inzicht te krijgen in uw eigen motivatie om te stoppen. Beantwoord hieronder 12 vragen en kijk of u er klaar voor bent om afscheid te nemen van de sigaret!

Motivatietest
Vraag 1 van de 12

Hoeveel rookt u gemiddeld per dag?

Motivatietest
Vraag 2 van de 12

Hoe denkt u over roken?

Motivatietest
Vraag 3 van de 12

Hoe ziet u zichzelf als u aan roken denkt?

Motivatietest
Vraag 4 van de 12

Hoe vaak ergert u zich aan het feit dat u rookt?

Motivatietest
Vraag 5 van de 12

Hoe kijkt u tegen de voor-, en nadelen aan van het roken?

Motivatietest
Vraag 6 van de 12

Verwacht u last te hebben van ontwenningsverschijnselen als u stopt?

Motivatietest
Vraag 7 van de 12

Denkt u wel eens na over de gevolgen van roken?

Motivatietest
Vraag 8 van de 12

Hoe belangrijk is stoppen met roken voor u?

Motivatietest
Vraag 9 van de 12

Bent u bereid om te stoppen met roken?

Motivatietest
Vraag 10 van de 12

Welk hulpmiddel spreekt u het meeste aan als u zou stoppen?

Motivatietest
Vraag 11 van de 12

Heeft u behoefte aan informatie over vergoedingen door uw zorgverzekeraar?

Motivatietest
Vraag 12 van de 12

Hoe belangrijk is het voor u om begeleiding te krijgen bij het stoppen met roken?

Uw score maakt duidelijk dat u het roken (nog) niet los wil laten. U bent gehecht aan uw rokertje en u ziet er ook niet zo veel nadelen aan. U wilt dan ook zeker geen besluit nemen om te stoppen met roken. Waarom zou u ook? Risico’s bestaan er in uw zienswijze hooguit pas op lange termijn!

Mocht het zijn dat u in de toekomst van gedachten zou veranderen, dan bent u uiteraard van harte welkom bij Prostop voor verdere informatie.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Uit uw score blijkt dat u twijfels heeft over het roken. U bent in ieder geval geen verstokte roker, mocht u dat al ooit geweest zijn. U bent er van doordrongen dat naast de voordelen van roken er ook nadelen bestaan. Dit zorgt ervoor dat u wel rookt maar er niet altijd zo gelukkig mee bent dat u dat doet. Soms maakt u zich zorgen over uw gedrag.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Roken heeft voor u eigenlijk meer nadelen dan voordelen. U denkt al vaker aan mogelijkheden om het roken te beperken en u denkt ook al regelmatig aan stoppen. Om die reden is het voor u belangrijk om te weten wat voor roker u bent en wat u zou kunnen doen om u voor te bereiden op een geslaagde stoppoging. Zo kan het belangrijk zijn om te weten of u vooral lichamelijk verslaafd bent of meer geestelijk en of er bij u veel gewoontegedrag ontstaan is.

U kunt de antwoorden op deze vragen krijgen, door onze uitgebreidere 'Rookcheck' in te vullen. Na het invullen ontvangt u per mail een uitgebreid rapport met een persoonlijk advies over hoe u het beste uw stoppoging zou kunnen aanpakken.

De test geeft u een beter beeld over hoe u over roken denkt en wat de functie van het roken voor u is. Het helpt u bij u verdere beslissingen en voorbereidingen.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Het is voor u zonneklaar dat u snel moet stoppen met roken. Voor u heeft het roken eigenlijk alleen maar nadelige kanten en die wegen niet op tegen het incidentele genoegen dat u er aan beleeft. Roken is een last geworden en dat is begrijpelijk want nicotine is een zeer verslavende stof waar je heel moeilijk van af komt.

Veel mensen stoppen op eigen initiatief, maar misschien is het voor u interessant om te weten dat slechts 3% van de stoppogingen uiteindelijk effectief is. Met een goede begeleiding en eventueel met behulp van een goed hulpmiddel kan de kans van slagen wel 10 tot 15 keer groter worden!

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

  Wanneer u uw naam en telefoonnummer achterlaat nemen onze medewerkers vrijblijvend contact met u op.

  Ervaringen met Prostop Lasertherapie

  Benieuwd naar de ervaringen van andere stoppers? Bekijk ze hier of via onze Youtubepagina en laat u inspireren.

  Uw ervaring delen?

  Bent u ook bij Prostop geweest en wilt u daarover vertellen? Hebt u een suggestie voor verbetering of bent u juist heel positief? Wij horen het graag van u, zodat we toekomstige stoppers nog beter kunnen helpen.

  Veelgestelde vragen

  Prostop heeft een servicegericht telefoonteam samengesteld om al uw vragen persoonlijk te kunnen beantwoorden. Dit team heeft de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

  De lasertherapie van Prostop is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden een pijnloze laser gebruikt wordt. De gerichte lichtstralen onderdrukken de behoefte naar een sigaret en minimaliseren ontwenningsverschijnselen. Meer informatie over de behandeling kunt u hier vinden. 

  De lasertherapie wordt mogelijk (deels) vergoed vanuit het aanvullend pakket. (Hoe dit zit bij uw verzekering, kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.)

  Bij Prostop krijgt u een stopadviesgesprek (een kort gesprek over uw rookgedrag), gevolgd door een laserbehandeling (het aanstippen van verschillende punten met een pijnloze laser). In totaal duurt een behandeling ca. 50 min. Als extra ondersteuning ontvangt u sms’jes voor en na de behandeling. 

  Binnen een half jaar na de behandeling heeft u recht op een gratis nabehandeling. Mocht u hierna nog een extra laserbehandeling wensen, dan betaalt u binnen een jaar na de eerste behandeling hier €80 voor. Hier kan tweemaal gebruik van gemaakt worden. Na een jaar wordt weer de originele prijs gehanteerd.

  De behandeling kost eenmalig 275 euro. Dit is inclusief een gratis nabehandeling binnen 6 maanden indien gewenst.

  Nee, dit is niet nodig. U zou eventueel in de dagen voorafgaand aan de behandeling kunnen minderen met roken, om het gewoontegedrag te doorbreken. Gelieve tot 6 uur voor de behandeling niet te roken. Zodat de nicotinereceptoren niet verzadigd zijn bij het ondergaan van de behandeling. 

  Ja, maar in de eerste 20 weken van de zwangerschap behandelen wij niet om elk risico uit te sluiten. Na deze tijd kan er behandeld worden in overleg met de therapeut. 

  Tijdens de behandeling wordt ook de stofwisseling gestimuleerd waardoor gewichtstoename tot een minimum beperkt blijft. Hierbij blijft aanhouding van hetzelfde eetpatroon van belang. 

  De behandeling is veilig, pijnloos en in principe voor iedereen geschikt. Wanneer u echter een (al dan niet ernstige) ziekteperiode doormaakt, lichamelijk (koorts, infectie) of psychiatrisch (ernstige depressie, psychose), dan adviseren wij u vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist. Dat heeft niet zozeer te maken met de veiligheid van de laserbehandeling, maar met het stoppen-met-roken op zichzelf. Dit kan van invloed zijn op de (hoeveelheid) medicijnen die u gebruikt, nicotine heeft namelijk invloed op de afbraak ervan door het lichaam. Wanneer een Prostop therapeut twijfels heeft of de behandeling wel verstandig is (op dat moment) zal hij/zij mogelijk eerst overleggen met de arts van Prostop en/of met uw eigen arts.

  Door middel van een gerichte laser worden er verschillende punten aangestipt op het lichaam (voornamelijk in het oor, op het gezicht en de handen). Het effect hiervan is dat het lichaam endorfine aanmaakt. Dit morfine-achtige stofje vermindert de trek in een sigaret, de vervelende ontwenningsverschijnselen en de stress.

  Na afloop van de behandeling kunt u bij uw therapeut in de praktijk afrekenen. 

  De Prostop-laserbehandeling lijkt een beetje op acupunctuur. Er worden diverse drukpunten behandeld met een pijnloze en veilige softlaser. Deze punten bevinden zich in de oorschelp, op de pols, de handpalm en enkele in het gezicht. In totaal behandelt Prostop meer dan 30 punten voor nicotineontwenning, ontgifting, stabiliteit en stofwisseling. De combinatie van gekozen punten zorgt voor de juiste uitwerking. Dit protocol is uniek voor Prostop en staat onder direct toezicht van onze verslavingsarts.

  De laserbehandeling is geen afslankmethode. Wel wordt ook de stofwisseling gestimuleerd om het gewicht zo goed mogelijk onder controle te houden. De therapeut kan u tijdens de behandeling nuttige tips geven.