partners spreken niet met elkaar

Stoppen met roken zonder uw partner

U heeft de knoop doorgehakt: u wilt gaan stoppen met roken. Een goede stap! Uw partner rookt echter ook en heeft niet de intentie om te stoppen. Dit klinkt als een obstakel, want het lijkt u makkelijker wanneer u samen stopt met roken. Stoppen zonder uw partner is echter zeker mogelijk. In deze blog geven we u tips en bespreken we de voor- en nadelen van alleen en samen stoppen.

Stoppen met roken zonder uw partner

Wanneer uw partner nog rookt, maar u graag vaarwel wilt zeggen tegen de sigaret, kan dat zorgen voor een lastige situatie. U bent bang dat het roken van uw partner uzelf weer in de verleiding zal brengen om een sigaret op te steken. Het is fijn als u samen met uw partner kan stoppen, maar dit is geen vereiste. Ook zonder uw partner kunt u het!

De voordelen van samen stoppen

Wanneer u samen stopt met roken, kunt u elkaar steunen. U kunt samen de moeilijke momenten bespreken en tips delen. De pakjes sigaretten kunnen het huis uit en de asbakken van tafel. Er is daarnaast minder verleiding, want u ziet elkaar niet meer roken.

De nadelen van stoppen zonder uw partner

Samen stoppen met roken kan ook zorgen voor moeilijke momenten. Bijvoorbeeld wanneer de stoppoging uw humeur beïnvloedt. Het is niet verstandig om uzelf afhankelijk te maken van de motivatie van uw partner. Als uw geliefde het stoppen niet meer ziet zitten en besluit weer te gaan roken, kan dat voor u als een excuus voelen om ook een sigaret op te steken. Intrinsieke motivatie is heel belangrijk. U moet het stoppen echt zelf willen en dat niet doen voor een ander.

Stoppen zonder uw partner

Wanneer u besluit te stoppen en uw partner dat niet doet, zorg er dan voor dat u duidelijke afspraken heeft gemaakt. Bijvoorbeeld op welke plekken er in en rondom het huis nog gerookt mag worden. U kunt uw partner daarnaast vragen om niet te roken in uw bijzijn. Dit kan het een stuk makkelijker maken om niet in de verleiding te komen om een sigaret op te steken.

U kunt bovendien vragen of uw partner u wilt helpen met het stoppen. Bijvoorbeeld door u te motiveren, maar vooral door geen rookwaar aan te bieden.

Hulp bij uw stoppoging

Bent u klaar voor een rookvrij leven, maar weet u nog niet hoe u dit aan kan gaan pakken? De laserbehandeling van Prostop kan, in combinatie met een goede motivatie, een goede basis vormen voor een serieuze stoppoging. Een van de voordelen van lasertherapie is dat u op een duidelijk van tevoren bepaald moment stopt. De pijnloze laserbehandeling kan ervoor zorgen dat ontwenningsverschijnselen minder worden en kan de behoefte naar roken onderdrukken. Voor meer informatie over de behandeling kunt u contact met ons opnemen via de website of bellen naar 088 78 67 700.

Delen: