vrouw schrijft motivatie om te stoppen met roken in notitieboekje

7 tekenen dat u gemotiveerd bent om te stoppen

Alle succesvolle stoppogingen beginnen met motivatie. Als uw motivatie om te stoppen met roken ver te zoeken is, wordt het een lastig verhaal om definitief afscheid te nemen van de sigaret. De kans op een terugval is dan een stuk groter. Maar hoe weet u nu of u echt gemotiveerd bent om te stoppen? Als u uzelf in de onderstaande stellingen herkent, bent u al goed op weg!

1. U zoekt op internet naar tips om te stoppen met roken

Op internet zijn enorm veel tips te vinden om te stoppen met roken. Als u weleens actief op zoek bent geweest naar de beste tips om succesvol te stoppen, dan wilt u het graag goed aanpakken. Misschien heeft u de gevonden tips nog niet eerder serieus toegepast, maar dat u nadenkt over het stoppen is al een serieuze eerste stap.

2. U heeft al vaker geprobeerd om te stoppen met roken

Wanneer u vol goede moed gestopt bent met roken, is niks demotiverender dan een terugval krijgen. Alle moeite die u in het stoppen gestoken heeft, lijkt voor niks te zijn geweest. Vaak zien we dat mensen na een terugval weer volledig in hun oude gewoontes vervallen. Maar vergeet niet dat uw motivatie in het verleden een positieve invloed kan hebben op uw motivatie in het heden. Neem een momentje om na te gaan waar die motivatie om te stoppen met roken destijds ook alweer vandaan kwam en schrijf dit op. Als u hier bewust mee bezig bent, kan dit uw huidige motivatie om te stoppen met roken een flinke boost geven.

3. U wil ooit wel stoppen, maar stelt het nog uit

Veruit de meeste rokers geven aan dat ze ooit willen stoppen met roken, maar het definitieve stoppen wordt vaak uitgesteld. Veel mensen hebben het idee dat ze nog niet klaar zijn om te stoppen met roken. En dat is ook niet gek, want het is een eng idee om nooit meer te mogen roken. Maar als u diep van binnen weet dat u ooit wel wil stoppen, sta dan stil bij de redenen waarom u dat wil. Ook dit kan iets doen met uw motivatie in het heden.

4. U voelt zich vaak rot als u een sigaret opsteekt

Roken is grotendeels gewoontegedrag. De mensen die een pakje per dag roken nemen vaak een sigaret op vaste momenten, of in bepaalde situaties. Het gevolg daarvan is dat u niet van alle sigaretten geniet. Vaak zijn maar drie of vier sigaretten op een dag écht lekker. Baalt u voornamelijk van de sigaretten waar u niet van geniet? Dan kunt u dit gebruiken als motivatie om te stoppen met roken. Hoe fijn zou het zijn als u niet meer afhankelijk hoeft te zijn van die sigaretten waar u zich alleen maar rot door voelt?

5. U maakt zich weleens zorgen over uw gezondheid

Gezondheid is de meestgenoemde reden dat mensen willen stoppen met roken. Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid, maar als jongeren beginnen met roken lijkt dat vaak nog ver weg. Pas als u ouder wordt en u merkt dat uw gezondheid achteruit gaat, worden de gevolgen van roken tastbaar. Als u zich hier zorgen over maakt, onthoud dan dat stoppen met roken op elke leeftijd zin heeft, zelfs als u al jarenlang rookt. Het is nooit te laat om te stoppen, uw gezondheid zal in elk geval verbeteren.

6. U denkt na over de voordelen van stoppen

Hoe fijn zou het zijn als u niet meer piept, of als u niet meer hoestend wakker wordt in de ochtend? Of als u de trap weer op kan lopen zonder helemaal buiten adem te raken? Betrapt u uzelf er weleens op dat u over de voordelen van stoppen nadenkt? Dat kan het begin zijn van een serieuze motivatie om te stoppen met roken.

7. U heeft weleens berekend hoeveel geld u bespaart als u stopt

In april 2023 zullen de prijzen van sigaretten weer omhoog gaan. Dit, terwijl het leven tegenwoordig door de inflatie en de energieprijzen al behoorlijk duur is. Heeft u er weleens over nagedacht hoeveel u in een jaar zou kunnen besparen door te stoppen met roken? En weet u wat u met dat geld zou willen doen? Dit is ook een hele goede motivatie om de stap te nemen naar een rookvrij leven.

Bent u klaar om de stap te wagen?

Herkent u uzelf in de bovenstaande punten? Dan kunt u concluderen dat u eigenlijk, diep van binnen, het liefste zou stoppen met roken. Maar dat is helaas niet altijd even makkelijk. De laserbehandeling van Prostop kan u helpen om de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret te verminderen. Zo wordt het makkelijker om definitief afscheid te nemen van uw rookverslaving. De laserbehandeling, in combinatie met een goede motivatie om te stoppen met roken, is de basis voor een serieuze stoppoging. Voor meer informatie over de lasertherapie kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 – 786 77 00.

Delen: