sigaretten die liggen op vijftig euro briefjes

Roken kost een vermogen!

Weet u wat roken kost?

De Nederlandse overheid zou er waarschijnlijk helemaal niet blij mee zijn als alle rokers ineens zouden stoppen met roken. Zij leveren gezamenlijk namelijk een flinke bijdrage aan de Nederlandse schatkist. Los daarvan kost roken op dit moment al een rib uit uw lijf, en dat wordt nog veel erger als de aangekondigde prijsverhogingen worden doorgevoerd. Lees verder hoeveel u uit kan sparen als u stopt met roken.

Weer nieuwe prijsstijging aangekondigd

Een pakje sigaretten kost nu rond de 7 euro en een pak shag met vloei kost ongeveer 9 euro. De overheid probeert met accijnsverhogingen het tabaksgebruik te ontmoedigen, althans dat is de officiële lezing. Natuurlijk hoopt de overheid stiekem dat er toch niet al te veel rokers gaan stoppen, want dan ontstaat er een flink gat in de begroting. Maar laten we eens kijken wat roken per jaar eigenlijk kost.

Besparing bij stoppen met roken nog groter!

Als u nog niet eerder uitgerekend hebt wat u per jaar uitgeeft aan roken, dan zal u daar uw redenen voor hebben. Heel waarschijnlijk wilt u niet geconfronteerd worden met de werkelijkheid. Juist daarom zullen wij u daar eens bij helpen want u moet met beide benen op de grond worden gezet.

Wij geven hier een globale berekening weer, gebaseerd op het roken van 1 pakje sigaretten per dag.

Als u precies één pakje per dag rookt, dan bent u op dit moment afgerond €213,- per maand kwijt. Per jaar blaast u voor € 2.555,- de lucht in. Wij zetten even onder elkaar wat u voor dat bedrag zou kunnen doen als u niet meer zou roken:

  • Een elektrische fiets of een bromscooter kopen
  • Op vakantie gaan naar Bali
  • Twee keer per maand uit eten gaan voor ruim € 100,- per keer
  • 511 flessen wijn van 5 euro kopen
  • Een luxe lounge zithoek met parasol kopen voor in de tuin met nog een eethoek en een schommelbank erbij
  • Een fitness jaarabonnement voor het hele gezin
  • Om de paar weken een ticket bemachtigen voor een onvergetelijk concert

Een leven lang roken?

We trekken onze berekeningen nog even verder door. Stel dat u van uw 20ste tot uw 60ste een pakje per dag zou roken en de prijzen zouden constant blijven, dan geeft u met de huidige prijzen in uw rokersleven het recordbedrag van 102.000 euro uit voor iets waar u ook nog eerder van doodgaat (dat laatste maakt het wel weer iets goedkoper).

Maar het is bekend dat de prijzen gaan stijgen. Een pakje sigaretten zou €10,- moeten gaan kosten! Wat wordt dan uw kostenplaatje? We hebben het even uitgerekend:

  • Een maand roken gaat dan € 304,- kosten
  • In een jaar geeft u € 3.650 uit aan roken
  • In de periode van 20-60 jaar gaat u € 146.000 uitgeven

Beseft u zich dat u voor dat geld ook een aantal nieuwe auto’s kunt kopen of een flink deel van de hypotheek van uw huis mee kunt aflossen?

Wat denkt u ervan?

Als u nu stopt, profiteert u meteen al het eerste jaar van een zeer fikse besparing op uw uitgaven waarvan u allerlei leuke dingen kan gaan doen! Bij Prostop gunnen we u die nieuwe auto of mooie vakantie met het gezin naar een warm land. Binnen een maand heeft u de behandeling terugverdiend, zo makkelijk kan het zijn. Laat onze lasertherapie u helpen naar een rookvrij leven en een volle portemonnee. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Het nummer is 088 – 78 67 700

Heeft u nog wat overtuiging nodig? Kijk hier voor meer voordelen van stoppen met roken!

Delen: