Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)
Wat Kost Roken

Roken kost een vermogen!

De Nederlandse overheid zou er waarschijnlijk helemaal niet blij mee zijn wanneer alle rokers ineens zouden stoppen met roken want alle rokers bij elkaar leveren een flinke bijdrage aan de Nederlandse schatkist. Los daarvan kost roken op dit moment al een rib uit je lijf, en dat wordt nog veel erger als de aangekondigde prijsverhogingen doorgaan. Lees verder hoeveel je uitspaart als je stopt met roken.

Weer nieuwe prijsstijging aangekondigd

Een pakje sigaretten kost nu rond de 7 euro en een pak shag met vloei kost ongeveer 9 euro. De overheid probeert met accijnsverhogingen het tabaksgebruik te ontmoedigen, althans dat is de officiële lezing. Natuurlijk hoopt de overheid stiekem dat er toch niet al te veel rokers gaan stoppen, want dan ontstaat er een flink gat in de begroting. Maar laten we eens kijken wat roken per jaar eigenlijk kost.

Besparing bij stoppen met roken nog groter!

Als je nog niet eerder uitgerekend hebt wat je per jaar uitgeeft aan roken, dan zul je daar je redenen voor hebben. Heel waarschijnlijk is het omdat je niet geconfronteerd wil worden met de uitkomst. Juist daarom zullen wij je daar eens bij helpen want je hebt een shockeffect nodig!

Wij geven hier een globale berekening weer, gebaseerd op het roken van 1 pakje sigaretten per dag.

Als je precies één pakje per dag rookt, dan ben je op dit moment afgerond € 213,- per maand kwijt. Per jaar blaas je voor € 2.555,- de lucht in. Wij zetten even onder elkaar wat je voor dat bedrag zou kunnen doen als je niet meer zou roken:

  • Een electrische fiets of een bromscooter kopen
  • Op vakantie gaan naar Bali
  • Twee keer per maand uit eten gaan voor ruim € 100,- per keer
  • 511 flessen wijn van 5 euro kopen
  • Een luxe lounge zithoek met parasol kopen voor in de tuin met nog een eethoek en een schommelbank erbij
  • Een fitness abonnement voor het hele jaar voor het hele gezin nemen
  • Om de paar weken een ticket bemachtigen voor een onvergetelijk concert

Een leven lang roken?

We trekken onze berekeningen nog even verder door. Stel dat je van je 20ste tot je 60ste een pakje per dag zou roken en de prijzen zouden constant blijven, dan geef je met de huidige prijzen in je rokersleven het recordbedrag van 102.000 euro uit voor iets waar je ook nog eerder van dood gaat (dat laatste maakt het wel weer iets goedkoper).

Maar het is bekend dat de prijzen gaan stijgen. Een pakje sigaretten zou € 10,- moeten gaan kosten! Wat wordt dan je kostenplaatje? We hebben het even uitgerekend:

  • Een maand roken gaat dan € 304,- kosten
  • In een jaar geef je € 3.650 uit aan roken
  • In de periode van 20-60 jaar ga je € 146.000 spenderen.

Besef je dat je voor dat geld ook een aantal nieuwe auto’s kunt kopen of een flink deel van de hypotheek van je huis mee kunt aflossen?

Wat denk je er van?

Als je nu stopt, profiteer je meteen al het eerste jaar van een zeer fikse besparing op je uitgaven en kun je daar allerlei leuke dingen van gaan doen! Prostop kan je helpen om je doel te bereiken met een laserbehandeling.

Kies voor je portemonnee en voor je gezondheid en bel meteen Prostop voor een afspraak. De kosten heb je er zo uit!

Het nummer is 088 – 78 67 700

Afspraak maken
Doe de motivatietest