man heeft het moeilijk na stoppen met roken

Stoppen kan soms best moeilijk zijn

Tegenwoordig vinden we het normaal dat er overal een medicijn tegen bestaat en we accepteren het niet zo gauw als niet 100% van onze klachten voorbij gaan. Maar soms moet u accepteren dat zelfs met de beste hulpmiddelen zoiets als stoppen met roken nog best wel moeilijk kan zijn.

Wat doet lasertherapie voor een stopper?

Als u stopt met roken na een laserbehandeling dan worden door het stimuleren van een aantal acupuntuurpunten meerdere effecten bereikt:

  • Het lichaam gaat sneller ontgiften
  • Het smachten naar een trekje (‘craving’) wordt minder
  • Ontwenningsverschijnselen blijven weg of zijn niet zo heftig
  • De hormoonhuishouding, die flink ontregeld kan raken door het stoppen met roken, komt sneller in balans
  • U voelt zich ontspannen

Hoe goed de therapie ook werkt, het zal zelden zo zijn dat stoppen een pijnloze bevalling wordt, hoewel een aantal van onze cliënten dat wel rapporteert. Voor de meeste mensen geldt toch dat er regelmatig moeilijke momenten optreden. Het is daarom verstandig om er rekening mee te houden dat dat kan gebeuren en ermee leren omgaan.

Een pil maakt u ook niet meteen 100% beter!

Geen enkele pil kan er voor zorgen dat bij een ziekteproces meteen alle klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Bijvoorbeeld bij antibiotica zullen uw klachten wel minder worden maar dat betekent niet dat u helemaal geen klachten meer hebt. Het duurt vaak dagen, soms weken of maanden vóór u weer helemaal de oude bent. Het heeft dus ook geen zin om na drie dagen naar uw behandelend arts te gaan met de boodschap “deze pillen werken niet!” Uw arts zal antwoorden dat u geduld moet hebben.

Afkicken heeft ook tijd nodig!

Nicotine-afhankelijkheid is een ernstige zaak. Uw lichaam is er gedurende meerdere jaren aan gewend geraakt dat er dagelijks een verslavende stof werd toegediend. Als u daar dan ineens mee stopt, dan merkt u pas hoe zeer uw lijf verslingerd is geraakt aan het goedje. Dat is ook waarom veel mensen maar moeilijk kunnen stoppen met roken. U zou overigens ook versteld staan van hoe uw lichaam reageert als u ineens stopt met koffie drinken, of alcohol.

Als u stopt met roken, dan gebeurt er van alles in uw lijf. Het lijkt of de hele afstelling zoek is. Uw slaappatronen kloppen niet meer, uw stofwisseling reageert vreemd en uw emotionele stabiliteit lijkt ver te zoeken. Dit is medisch gezien allemaal goed te verklaren, maar voor u als stopper is het soms flink schrikken. De reacties van uw lichaam zijn vaak veel heftiger dan u verwacht had.

Leer te accepteren dat het moeilijk kan zijn.

Als u op voorhand er rekening mee houdt dat het af en toe flink moeilijk kan zijn om te stoppen, dan wordt u in ieder geval niet meer verrast door dat soort periodes. Denk dus niet: “ik heb lasertherapie gehad dus ik hoor helemaal geen ontwenningsverschijnselen te hebben!”. Hoe goed de laser ook werkt, u zult zelf toch ook flink aan de bak moeten. De lasertherapie werkt voor het lichamelijk herstel, maar uw psychologische verslaving zal u zelf te boven moeten komen.

Dus: een gewaarschuwd mens telt voor twee! Als u weet dat u moeilijkheden kunt verwachten en u kunt dat als feit accepteren, dan zal u veel realistischer omgaan met wat er op u af komt.

Het helpt verder als u de volgende dingen bedenkt:

  • Een moeilijke periode duurt doorgaans maar kort
  • Zin in een sigaret duurt hooguit 1 á 2 minuten
  • De moeilijkheden gaan vanzelf over
  • Moeilijke periodes treden steeds minder vaak op naarmate de tijd vordert

Gratis nabehandeling

Mocht u toch het idee krijgen dat u het niet meer kunt volhouden, maak dan een afspraak voor een gratis nabehandeling. Die kan u helpen om een dip nog beter aan te kunnen!

Delen: