vrouw ademt lucht in na stoppen met roken

Gun uzelf meer lucht: stop met roken!

Roken zorgt ervoor dat uw lichaam minder zuurstof opneemt. Daardoor functioneert uw lichaam minder goed dan het lichaam van een niet-roker. Door te stoppen met roken krijgt u dus meer lucht binnen. Daarnaast verbeteren uw lichamelijke prestaties, zowel op de korte als op de lange termijn. Hoe dat precies werkt leest u in deze blog. 

Schade aan de longen op lange termijn

Door de geïnhaleerde tabaksrook raken de longblaasjes geïrriteerd. Wanneer de irritatie lang genoeg aanhoudt gaan er ook longblaasjes kapot. Doordat minder longblaasjes goed functioneren en zuurstof kunnen opnemen, ontstaat er een verminderde longcapaciteit. Mensen die de ziekte COPD hebben, merken dit het meest. Omdat de longen door deze ziekte een groot percentage van hun capaciteit verliezen, ontstaat er uiteindelijk zelfs noodzaak om extra zuurstof toe te dienen. COPD is niet te genezen. Door te stoppen met roken kunt u wel zorgen dat u niet nog zieker wordt.

Meer lucht op korte termijn

Door te roken hecht koolmonoxide zich aan de rode bloedlichaampjes. Daardoor wordt er minder zuurstof opgenomen in het bloed. Om toch genoeg zuurstof binnen te krijgen, laat het lichaam het hart sneller pompen. Het hart draait daardoor echter in de turbo-stand en hierdoor is er een grote kans op hartfalen. Wanneer u stopt met roken, kan er weer meer zuurstof opgenomen worden en wordt de algehele conditie van het hele lichaam weer snel beter.

De gehele doorbloeding van het lichaam wordt verbeterd. Hierdoor krijgt uw huid weer een natuurlijke kleur. Na enkele dagen zult u merken dat u meer lucht krijgt. 

Fitter na stoppen met roken

Door te stoppen met roken worden ook andere voordelen snel merkbaar. De bloeddruk en de hartslag worden vrijwel meteen normaal, geur en smaak herstellen zich binnen enkele dagen en ademhalen gaat  binnen een paar dagen gemakkelijker. Daarnaast krijgt uw lichaam meer energie, waardoor u een fitter gevoel ervaart. 

Hulp nodig?

Kunt u een extra steuntje in de rug gebruiken bij uw stoppoging? Dan is de lasertherapie van Prostop misschien wel iets voor u. Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij verschillende behandelpunten op het lichaam gestimuleerd worden. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret geminimaliseerd. Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: