Vrouw met muts en sjaal die naar sigaret kijkt omdat ze wil stoppen met roken

5 redenen om te stoppen met roken in de winter

Lage temperaturen en zelfs al sneeuwval op sommige plekken in Nederland, de winter is aangebroken. Als u het ons vraagt, is dit het perfecte moment om de stap te wagen naar een rookvrij leven. Waarom? In deze blog geven wij u 5 redenen om te stoppen met roken in de winter.

1. Roken is duur

De stijgende energieprijzen zijn nog steeds een veelbesproken onderwerp. Mensen proberen op allerlei manieren om geld te besparen. Dit kan bijvoorbeeld door de verwarming zo lang mogelijk uit te houden, maar met deze kou is dat natuurlijk geen doen. Een andere manier om geld te besparen én gezondheidswinst te boeken is, u raadt het al, stoppen met roken. Gezien de prijzen van een pakje sigaretten in 2024 nog meer stijgen is het nu het juiste moment hiervoor.

2. Rokers hebben het sneller koud

Dit is niet het eerste waar mensen aan denken bij de gevolgen van roken. Toch is het zo. Door te roken vernauwen de bloedvaatjes. De doorbloeding van het lichaam wordt verstoord, wat zich uit in warme handen en voeten. En als het zo koud is buiten, is het natuurlijk fijn als uw handen en voeten lekker warm zijn.

3. Roken heeft invloed op uw humeur

In de winter wordt het vroeger donker en nemen we minder vitamine D tot ons. Dit kan van invloed zijn op uw humeur. Echter, roken kan uw humeur óók flink verstoren. De natuurlijke aanmaak van dopamine wordt namelijk verstoord door nicotine. We hebben dopamine nodig om ons gelukkig te voelen. Het definitief uitmaken van de sigaret kan er dus voor zorgen dat de winterdip minder sterk aanwezig is.

4. Goede voornemens

We hebben ze allemaal weleens: goede voornemens voor het nieuwe jaar. De meeste goede voornemens gaan over gezonder leven. Stoppen met roken is jaarlijks dan ook één van de meest populaire goede voornemens. Als u overweegt om te stoppen met roken vanaf 1 januari 2024 bent u zeker niet de enige. Misschien is dit daarom wel hét moment dat u samen met uw partner, een goede vriend, of collega definitief afscheid kan nemen van de sigaret. Samen stoppen met roken is namelijk een stuk makkelijker dan alleen.

5. Minder verleidingen

In de zomer roken mensen meer. Dit komt ten eerste omdat het aantrekkelijker is om naar buiten te gaan voor een sigaret als het geen -20°C is. Daarnaast wordt er in de zomer regelmatig een sigaret aangestoken op het terras, of tijdens een barbecue. De eerste weken na het stoppen met roken zijn altijd het lastigste. Het is fijn als u tijdens die weken minder in de verleiding komt door mensen die u om u heen ziet roken. De winter is daarom een gunstig moment om te beginnen met stoppen.

Kiest u voor een rookvrij leven?

Bent u helemaal klaar met die sigaret en wilt u definitief stoppen met roken deze winter? Daar kunnen onze therapeuten u bij helpen. Prostop biedt lasertherapie om u te helpen bij het stoppen met roken. Door de pijnloze laserbehandeling worden de ontwenningsverschijnselen verminderd en de behoefte aan een sigaret onderdrukt. Voor deze behandeling betaalt u eenmalig €275. Dat bedrag heeft u al terugverdiend als u één maand niet rookt! Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: