Fitte mensen

Wat doet roken met uw fitheid?

De winter is in aantocht en het wordt steeds grauwer en vroeger donker buiten. Hierdoor voelen mensen zich vaak wat futlozer en minder energiek. Daarnaast heeft roken ook een slechte invloed op uw fitheid. In deze blog leggen wij het verband uit en geven we tips om fit de koudere periodes van het jaar door te komen. 

Vermoeidheid door roken

Hoewel het niet het eerste gevolg is waar mensen aan denken, kan roken zorgen voor vermoeidheid. Dit komt ten eerste omdat de hoeveelheid zuurstof in uw lichaam minder wordt. In sigaretten zit de stof koolmonoxide. Koolmonoxide neemt de plek van zuurstof in in het bloed, waardoor de zuurstof verdrongen wordt. Uw hart moet daardoor harder werken om alle organen van voldoende zuurstof te voorzien. Ook wordt de bloedcirculatie verstoord, omdat de bloedvaten vernauwen door de schadelijke stoffen in tabaksrook. Dit alles zorgt ervoor dat u minder energie heeft.

Hoe kunt u zich weer fitter gaan voelen?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen als u zich energieker wilt voelen. Als eerste kunt u zorgen dat u minstens een half uur per dag beweegt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de fiets naar uw werk nemen in plaats van de auto, of u kunt elke dag een rondje wandelen tijdens de pauze. Daarnaast kan uw voeding een grote invloed hebben op uw fitheid. Probeer bewuste voedingskeuzes te maken. Neem wat fruit of snoepgroenten als u zin heeft om te snacken, en vervang wit brood, pasta, of rijst door volkoren producten. 

Maar het beste wat u kunt doen om uzelf fitter te voelen is stoppen met roken. Binnen drie dagen merkt u al dat u beter adem kunt halen en dat u meer energie krijgt. De toevoer van zuurstof en voedingstoffen in uw lichaam is langzaam aan het herstellen en hierdoor raakt u minder snel buiten adem. Verder verbetert uw conditie al een maand na het stoppen. U zult merken dat sporten daardoor makkelijker zal gaan en leuker zal worden! 

Bent u klaar voor een rookvrij en energieker leven?  

Stoppen met roken is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De lasertherapie van Prostop kan u helpen om het stoppen iets makkelijker te maken. Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij verschillende behandelpunten op het lichaam gestimuleerd worden. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen geminimaliseerd en de zin in een sigaret onderdrukt. Voor meer informatie, of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: