Bovenaanzicht van plank met voedingssupplementen

Voedingssupplementen bij het stoppen met roken

Na het stoppen met roken kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Voorbeelden van veel voorkomende ontwenningsverschijnselen zijn onrust, hoofdpijn en stress. Dit is één van de redenen dat het stoppen met roken vaak mislukt. Sommige mensen besluiten daarom om voedingssupplementen te slikken na het stoppen. Dit kan helpen om het stoppen beter vol te houden. In deze blog gaan we in op de superfoods Chlorella en Spirulina en de voordelen van deze combinatie bij het stoppen met roken.

Wat is Chlorella?

Chlorella is een groene zoetwateralg met hoge voedingswaarden. Het bevat enorm veel vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Chlorella wordt verkocht als voedingssupplement in poeder- of in tabletvorm. Het dagelijks slikken van Chlorella heeft veel gezondheidsvoordelen. Voorbeelden zijn:

  • Het reinigt en ontgift het lichaam.
  • Het heeft een stimulerende en revitaliserende werking.
  • Het draagt bij aan een goede spijsvertering. 
  • Het verbetert de weerstand.

Wat is Spirulina?

Spirulina is een blauw-groene zoutwateralg. Net als Chlorella vormt dit supplement een natuurlijke bron van vitamines en mineralen. Daarnaast bestaat Spirulina voor ongeveer 70% uit eiwitten. De voordelen van Spirulina zijn als volgt:

  • Het geeft een energieboost.
  • Het stimuleert het immuunsysteem.
  • Het brengt de darmflora in balans.
  • Het heeft een ontgiftende werking op het lichaam. 

Voordelen van Chlorella en Spirulina na het stoppen met roken

Door de bovenstaande gezondheidsvoordelen zijn Chlorella en Spirulina handig om te slikken na het stoppen met roken. De schadelijke stoffen die door het roken in het lichaam terecht zijn gekomen, worden afgevoerd door de ontgiftende werking. Ook wordt uw weerstand weer beter en krijgt u meer energie, wat helpt om minder last te krijgen van ontwenningsverschijnselen.

Wilt u stoppen met roken?

Prostop biedt lasertherapie om u te helpen bij het stoppen met roken. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen en de behoefte aan een sigaret geminimaliseerd. Er zitten verschillende vestigingen door het hele land heen waar u terecht kunt voor deze behandeling. In de Prostop praktijken kunt u na afloop van de behandeling potten Chlorella en Spirulina kopen. Zo stopt u zo ontspannen mogelijk met roken. Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: