Gesprek met directie over stoppen met roken hulp

Stoppen met roken hulp krijgen van uw werkgever

Vanaf 1 januari 2022 worden rookruimtes in het bedrijfsleven verboden. Ook roken op het buitenterrein kan in veel gevallen niet meer. Het wordt dan een stuk lastiger om een rookpauze te nemen. Dit is dus een mooi moment om langzaam afscheid te nemen van de sigaret. Dit is natuurlijk allesbehalve makkelijk. Gelukkig kan uw werkgever u helpen om succesvol te stoppen. Hieronder leest u hoe. 

Prostop Zakelijk

Prostop heeft een speciaal zakelijk programma, waarbij een therapeut naar het bedrijf komt en alle medewerkers die dat willen een laserbehandeling geeft. Lasertherapie is een effectieve methode om u te helpen bij het stoppen met roken. Verschillende punten op het lichaam worden gestimuleerd door middel van een pijnloze lichtstraal. Hierdoor worden de afkickverschijnselen en de behoefte aan een sigaret sterk verminderd. Aanvullend aan de behandeling kunnen er verschillende voorbereidende trainingen op locatie verzorgd worden door onze therapeuten. Elk bedrijf kan een zakelijk stoppen met roken programma afnemen. Heeft u interesse om op deze manier samen met uw collega’s succesvol te stoppen met roken? Ga dan het gesprek met uw werkgever aan! 

Wat kunt u in zo’n gesprek zeggen?

1. Niet-rokende medewerkers zijn gezonder en productiever

Elk bedrijf wil graag gezonde en vitale werknemers hebben. Die zijn namelijk minder vaak ziek en worden minder gauw arbeidsongeschikt. Ook zijn zij energieker en productiever. Benadruk dat medewerkers gemotiveerder zijn om te stoppen met roken als het programma bekostigd wordt door de werkgever. Als zoveel mogelijk medewerkers stoppen met roken, werkt dit in het voordeel van het bedrijf. 

2. Afkickverschijnselen worden door de laserbehandeling verminderd 

Als werknemers ineens niet meer kunnen roken tijdens het werk, kunnen zij daar veel last van hebben. Sommige mensen zijn gewend om 5 keer per dag een rookpauze te nemen. Als dit ineens niet meer kan, kunnen zij veel last krijgen van afkickverschijnselen. Het komt de productiviteit niet ten goede als iemand onrustig is en de hele dag moet denken aan dat sigaretje dat hij na werktijd pas mag roken. Een laserbehandeling werkt om de afkickverschijnselen te verminderen. 

3. Werknemers voelen zich gehoord als zij hulp krijgen bij het stoppen

Natuurlijk kan een werkgever er ook niks aan doen dat de rookruimtes moeten sluiten. Dit is nu eenmaal het gevolg van een wetswijziging. Toch kan deze verandering voor veel weerstand zorgen bij de medewerkers. De directie zal daarom wel mee moeten denken over een oplossing om deze situatie makkelijker te maken voor de rokende werknemers. Het bekostigen van een stoppen met roken programma is een goede manier om deze groep mensen tegemoet te komen. Dit is ook een goed punt om te benadrukken.

Meer informatie?

Wilt u meer handvatten om goed voorbereid het gesprek over een stoppen met roken programma aan te gaan met uw werkgever? Of wilt u meer informatie over de laserbehandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord. 

Delen: