Ontstressen tijdens vakantie: het ideale moment om te stoppen met roken!

Ontstressen tijdens de zomerperiode

De aankomende vakantieperiode is een goede tijd om te ontstressen. Stress is voor veel mensen een reden om te roken. Wat niet gerealiseerd wordt is dat stress slechts een ontwenningsverschijnsel is dat wordt veroorzaakt door het roken. Hierdoor wordt stress op de langere termijn alleen maar een groter probleem.

Mogelijkheden om te ontstressen

Vakantie is per definitie een tijd om te kunnen ontspannen en sommige dingen even achter u te laten. Ideaal om een stoppoging te wagen. Voor wie naar de camping gaat, lekker uitwaait aan zee, of markten afstruint in warme buitenlandse dorpjes: u heeft al een streep voor! Als u namelijk écht weg bent begeeft u zich namelijk niet in de omgeving waarin u normaal gesproken zou roken. Uw vaste rookplekje is er niet, de collega’s met wie u normaal rookpauzes houdt zijn er niet, en die asbak op de tafel is er niet om u aan die sigaret te herinneren.

Op vakantie ervaart u veel afleiding. Activiteiten helpen u af te leiden van de hunkering naar de sigaret. Daarnaast kunt u met het geld dat u bespaart met stoppen met roken leuke dingen doen op uw vakantiebestemming. Dit draagt allemaal bij aan een fijn vakantiegevoel.

Tips om te ontspannen

 U heeft waarschijnlijk weken naar uw vakantie toegeleefd. De tijd dat u totaal kunt ontspannen en ontstressen is aangebroken. Maar als het eenmaal is begonnen valt het soms niet mee om echt tot rust te komen. Wij geven u een aantal tips om het dagelijkse leven even achter u te laten en volledig tot rust te komen, zodat u minder hunkert naar een sigaret. 

  1. Leg uw smartphone aan de kant 
  2. Laat uw laptop thuis
  3. Ga iets alleen doen, zoals een excursie of zwemmen 
  4. Beloon uzelf met het geld dat u overhoudt door het stoppen

72 uur nadat u gestopt bent met roken krijgt u meer lucht en voelt u zich energieker, hierdoor kunt u meer uit uw vakantie halen. Daarnaast gaat u beter ruiken en proeven, waardoor alles lekkerder smaakt. Het stoppen met roken tijdens of voor uw vakantie heeft dus erg veel voordelen. 

Stressvrij vakantie vieren

Wilt u ervoor gaan en definitief vaarwel zeggen tegen de sigaret? Daar kunnen onze therapeuten u bij helpen. Prostop biedt lasertherapie om u te helpen bij het stoppen met roken. Door de pijnloze laserbehandeling worden de ontwenningsverschijnselen verminderd en de behoefte aan een sigaret onderdrukt. Voor deze behandeling betaalt u eenmalig €275. Dat bedrag heeft u al terugverdiend als u één maand niet rookt! Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700

Delen: