Ontstressen tijdens vakantie: het ideale moment om te stoppen met roken!

Ontstressen tijdens vakantie

We zien het vaak genoeg. Zodra rokers stress voelen steken ze een sigaret op in de veronderstelling dat ze daarmee ontstressen. Wie rookt realiseert zich meestal niet dat deze stress slechts een ontwenningsverschijnsel is dat wordt veroorzaakt door het roken. Door die sigaret te roken wordt stress op de langere termijn alleen maar een groter probleem.

Kortom: als u zich gestrest voelt en u wilt graag ontstressen ga dan juist iets anders doen. De aankomende vakantieperiode is hier een goede tijd voor. Want wanneer is men het meest ontspannen? Precies! Op vakantie, want niets moet. De ideale tijd dus om te stoppen met roken en helemaal te ontstressen.

Mogelijkheden en moeilijkheden tijdens vakantie

Voor wie wil stoppen met roken en dit rond een vakantieperiode wil doen liggen zowel mogelijkheden als moeilijkheden op de loer. Houd beide in uw achterhoofd als u besluit een stoppoging te wagen. Zo bent u het best voorbereid.

Mogelijkheden om te onstressen

Vakantie is per definitie al een meer ontspannen situatie dan het leven van alledag. Men hoeft immers vrijwel nergens rekening mee te houden, u wordt op werk niet verwacht en u kunt helemaal afschakelen. Ideaal om een stoppoging te wagen, omdat in een dergelijke ontspannen context de kans op succes vele malen hoger ligt.

Voor wie naar de camping gaat, lekker uitwaait aan zee, of markten afstruint in warme buitenlandse dorpjes: u heeft al een streep voor! Als u namelijk écht weg bent begeeft u zich namelijk niet in de omgeving waarin u normaal gesproken zou roken. Uw vaste rookplekje is er niet, de collega’s met wie u normaal rookpauzes houdt zijn er niet, en die asbak op de tafel is er niet om u aan die sigaret te herinneren.

Natuurlijk is het ook zo dat u op vakantie veel afleiding hebt. Activiteiten helpen u af te leiden van de hunkering naar de sigaret. Bovendien is het natuurlijk ook fijn dat u met al het geld wat u uitspaart door niet te roken direct leuke dingen kan gaan doen. Bijvoorbeeld een dag naar een pretpark, lekker uit eten, of nieuwe zwemkleding kopen. Dit draagt allemaal bij aan het fijne vakantiegevoel.

Moeilijkheden

Het is voor sommigen heel vanzelfsprekend om juist in de vakantieperiode te roken. “Ik ben op vakantie, dus dan mag ik toch genieten en een sigaretje roken?” Bovendien is tijdens vakantie een glaasje bier of wijn vaker aan de orde. Iets waarbij u normaal gesproken misschien wel een sigaretje opstak. Hiervoor zal u een alternatief moeten verzinnen. Drinkt u een glaasje bier? Bestel er wat nootjes bij en eet deze in plaats van te gaan roken. Of drink helemaal niks op een terras, en ga in plaats daarvan naar die ene film die u al zo lang wilde zien.

Stressvrij vakantie vieren

Ziet u mogelijkheden om een stoppoging te wagen tijdens uw vakantie? Maar bent u nog wat onzeker door de potentiële beren op de weg? Prostop geeft u graag het vertrouwen dat een rookvrij leven écht in uw toekomst kan liggen. Met onze lasertherapie geven we u het laatste steuntje in de rug zodat u werkelijk stressvrij op vakantie kan gaan. Onze éénmalige behandeling minimaliseert namelijk ontwenningsverschijnselen zoals stress. Mocht het vooruitzicht op vakantie u dus nog niet voldoende ontspanning bieden, dan helpen wij u graag van dat laatste restje spanning af.

Benieuwd hoe het werkt of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Direct een afspraak inplannen kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, Prostop wenst u een ontspannen, rookvrije vakantie toe!

Met Prostop lasertherapie gaat u ontspannen op vakantie

Delen: