vrouw zoekt ontspanning na stoppen met roken

Ontspanning zoeken als je stopt

..zo doe je dat als je stopt met roken

Spanning en stoppen met roken staan een beetje op ‘gespannen’ voet met elkaar. Veel rokers steken eerder een sigaret op tijdens spannende momenten. Spanning is daardoor een risicofactor. Stoppers doen er goed aan om tijdens de eerste stopweken de spanningsboog zo laag mogelijk te maken, om de kans op succesvol stoppen zo groot mogelijk te maken. Maar hoe doet u dat?

Er zijn heel wat manieren om te ontspannen en iedereen heeft zo zijn persoonlijke voorkeur daarin. Niet alles wat we hier noemen zal daarom voor u geschikt zijn. Zie het maar als een grabbelton en pik er dat uit wat voor u het beste zou werken.

Sommige manieren van ontspanning kunt u prima thuis toepassen. Zo kunt u bijvoorbeeld een boek lezen in een gemakkelijke stoel of languit op de bank een film kijken, of een tijdje in een warm bad gaan liggen. Thuis heeft u ook de mogelijkheid om uw favoriete muziek te draaien, al of niet in gezelschap van familie of vrienden. En wat u ook kunt doen, als u tenminste een rustige plek daarvoor heeft, is yoga- of ademhalingsoefeningen doen of meditatieoefeningen. Alles wat leidt tot spierontspanning is bruikbaar. Er zijn ook zogenaamde brainmachines verkrijgbaar met bril en koptelefoon waarmee u al in korte tijd een heerlijke ontspanning kunt bereiken. Ook zijn er voor smartphones diverse apps te downloaden voor meditatie en mindfulness.

Wilt u liever de deur uit voor uw ontspanning, dan kunt u denken aan onder andere een wandeling door de natuur, uit eten met goede vrienden, film kijken in de bioscoop of een dansavond. Voor een halve of hele dag ontspanning kunt u terecht in diverse welness-centra voor lekker bubbelen in een heetwaterbad en genieten van sauna’s en turkse baden. Heeft u wat meer tijd beschikbaar, dan is een stedentrip natuurlijk ook niet te versmaden.

Wat voor een ontspannen lichaam altijd belangrijk is, is voldoende beweging en natuurlijk gezonde voeding. Probeer liefst dagelijks een half uurtje aan sport te doen. Verder is ontspannen natuurlijk ook gewoon doen wat u het liefste doet, uw tijd besteden aan leuke hobby’s als uw tuin, muziek maken, schilderen, boetseren en ga zo maar door.

Voor hen die in het gelukkige bezit zijn van een hond, is het wel heel gemakkelijk! Uw trouwe viervoeter vindt het altijd fantastisch om uitgelaten te worden, al is het 20 keer per dag, voor iedere niet gerookte sigaret 1 keer!

Prostop kan u helpen bij uw ontspanning, want een laserbehandeling zorgt bij de meeste mensen voor een lekker ontspannen gevoel dat meerdere weken kan blijven bestaan. En als op een gegeven moment de spanning weer toe zou nemen, kunt u altijd gebruik maken van de gratis nabehandeling!

Delen: