therapeut beantwoordt meestgestelde vragen over prostop lasertherapie

De 5 meestgestelde vragen over lasertherapie

Stoppen met roken kan een erg grote stap zijn. Als u wil stoppen met roken door middel van lasertherapie, snappen wij dat dit van tevoren wat vragen kan oproepen. We hebben hier een samenvatting gemaakt van de 5 meestgestelde vragen, zodat u weet wat u van een laserbehandeling kunt verwachten.

Hoe gaat een laserbehandeling in zijn werk?

Lasertherapie is een moderne vorm van accupunctuur, waarbij een softlaser wordt gebruikt in plaats van naalden. Door het stimuleren van verschillende behandelpunten op het lichaam wordt endorfine aangemaakt. Deze stof zorgt ervoor dat de behoefte aan een sigaret wordt onderdrukt en dat de ontwenningsverschijnselen worden verminderd.  

Wat zijn de ervaringen met lasertherapie? 

Doordat de behoefte aan een sigaret en de ontwenningsverschijnselen worden geminimaliseerd, wordt het makkelijker om te stoppen met roken. Het stoppen zult u echter zelf moeten doen. Het is dus belangrijk dat u er 100% achter staat om definitief te stoppen met roken. Voorafgaand aan de laserbehandeling heeft u een stopadviesgesprek met uw therapeut, waarin u handvatten krijgt om het stoppen vol te houden. Andere stoppers die u voorgingen hebben hun ervaringen gedeeld.

Wat kan ik doen bij een terugval?

Vreest u voor een terugval, of heeft u ondanks de eerste poging toch nog een keer gerookt? Binnen 6 maanden na de eerste laserbehandeling kunt u een gratis nabehandeling krijgen voor dat extra duwtje in de rug.

Is de behandeling schadelijk?

Nee, de laserbehandeling is volledig veilig en pijnloos.

Waar kan ik behandeld worden?

Prostop heeft meerdere praktijken door Nederland heen zitten waar u terecht kunt voor een laserbehandeling. Kijk welke vestiging het dichtst bij u in de buurt zit.

Is uw vraag niet beantwoord?

Voor meer informatie over de lasertherapie, of om een afspraak te maken kunt u contact met ons opnemen via de website of bellen naar 088 786 7700.

Delen: