Client ondergaat lasertherapie om te stoppen met roken

Lasertherapie en acupunctuur

Lasertherapie om te stoppen met roken? Hoe werkt dat? En wat is het? Lasertherapie is een pijnloze vorm van acupunctuur, een Oosterse geneeskunst die duizenden jaren geleden werd ontdekt in China. Van origine worden er bij acupunctuur naalden gebruikt om punten aan te stippen op het lichaam. Deze punten hebben ieder een andere werking op lichaam en geest. De lasertherapie heeft dezelfde effecten als acupunctuur maar dan geheel pijnloos. Lees hieronder meer over acupunctuur en de toepassing van de laserbehandeling.

Ontstaan

Naar het schijnt ontdekten de chinezen al zo’n 5000 jaar geleden dat krijgers die in de oorlog geraakt werden door een speer of een pijl (en dat overleefden) daarna ineens minder last bleken te hebben van bepaalde kwalen. Dergelijke plaatsen op de huid werden vervolgens opzettelijk doorboord met botsplinters of met primitieve bronzen naalden om dezelfde effecten op te wekken. Door deze vroege praktijken ontdekte men dat er een relatie was tussen punten op de huid en het functioneren van organen in het lichaam. Er liepen blijkbaar onzichtbare ‘paden’ door het lichaam, die later ‘meridianen’ genoemd zouden worden. Deze worden ook wel energiebanen genoemd.

Filosofie

In het Chinese denken staat het begrip ‘Chi’ centraal. Chi is de levensenergie die door het lichaam stroomt. Als deze energie verstoord raakt, ontstaan er mogelijk fysieke klachten. De acupuncturist probeert dan met naalden deze energie weer te herstellen zodat de klachten verdwijnen. Er zijn 2 soorten energiebanen. Deze worden Yin en Yang genoemd. Yin is de vrouwelijke energie, Yang de mannelijke. De beide vormen van energie dienen met elkaar in evenwicht te zijn, anders ontstaat er een onbalans die ziekte veroorzaakt. Acupuncturisten proberen dan ook altijd de onbalans op te heffen door de zwakkere energie te stimuleren en de dominantere energie af te remmen.

Lasertherapie

Pas laat in de vorige eeuw ontdekte men dat een sterke lichtstraal hetzelfde effect kan hebben als de metalen naalden waar de acupuncturist mee werkt. Er werden apparaten ontwikkeld waarmee de sterkte van de lichtstraal heel precies ingesteld kon worden zodat de juiste stimulering plaatsvond. En zo ontstond de lasertherapie, een vorm van acupunctuur ‘zonder naalden’. Dit bleek heel geschikt voor onder andere het behandelen van tabaksverslaving.

Lasertherapie om te stoppen met roken

Om het afkicken van tabaksverslaving goed aan te pakken is door Prostop een combinatie van acupunctuur- en energiepunten gecreëerd. De meeste hiervan zitten in het oor, maar ook op het gezicht en de handen. Gezamenlijk zorgen ze voor de opbouw van endorfine. Dit stofje helpt enorm bij het stoppen met roken. De ontwenningsverschijnselen die vaak gepaard gaan met een stoppoging worden door de endorfine namelijk geminimaliseerd. Klik hieronder voor meer informatie over de laserbehandeling van Prostop. 

Delen: