pakje sigaretten op straat

Is er een weg terug?

U rookt al een tijd en u weet inmiddels best dat u verslaafd bent geraakt. Maar wat nu? Laat u het erbij voor de rest van uw leven of wilt u er nog iets aan doen? Is het al te laat om te stoppen met roken of is het nooit vroeg genoeg?

Verslaafd

Als u al wat jaren rookt, dan hoeft u uzelf niet meer voor de gek te houden. Nee, het is niet alleen een slechte gewoonte waar u zo weer vanaf kan. Nee, u bent niet een beetje verslaafd en nee, het is zelfs niet veilig als u maar weinig rookt. Dat zijn maar smoesjes. Erken liever dat u erin getrapt bent en dat u er niet zomaar uit bent. Maak liever een goede afweging of u de rest van uw leven verslaafd wil blijven of dat u gaat zorgen dat u van uw verslaving af komt.

Wat zijn de voordelen van blijven roken?

Veel rokers blijven vasthouden aan hun rookgewoonte dus het levert ze vast iets op. Maar wat dan precies? Nou, in de eerste plaats hoeft u dan niet door een lastige periode heen te komen waarin u voortdurend wordt geplaagd door een vreselijk verlangen naar een sigaret. Het heeft dus wel iets gemakkelijks om het zo maar te laten. U kunt uw geweten nog wat in slaap sussen door te denken dat u wel ‘ooit’ gaat stoppen maar nu nog niet. Ondertussen kunt u blijven genieten van de smaak van een sigaret, kunt u gezellig met anderen blijven roken en heeft u geregeld uw ‘momentje voor uzelf’. Uw maatje zal u niet in de steek laten dus waarom zou u dan zo nodig uw maatje in de steek moeten laten?

Is dat alles?

Er zijn natuurlijk ook nadelen. Ergens klinkt er wel een knagend stemmetje in uw hoofd dat zegt dat u stom bezig bent. Dat u veel geld uitgeeft aan iets waar u ook nog eens ziek van kunt worden en waar u zelfs van dood kunt gaan. Dat u wilskracht zou moeten tonen door ‘nee’ te zeggen.

Een groot nadeel van een leven als roker blijft toch wel dat u weet dat u iets doet wat u eigenlijk niet zou moeten doen. Hoe fijn zou het niet zijn om daarvan bevrijd te zijn? Om trots op uzelf te kunnen zijn omdat u goed voor uzelf gezorgd hebt door een gezonde keuze te maken?

Is er een weg terug?

Als u niet oplet dan gaat u ongemerkt door met roken. U blijft het doen omdat het gemakkelijker is en omdat stoppen u ellendig lijkt. U gaat door, jaar na jaar, meestal tot er iets ernstigs gebeurt. U heeft fantasie genoeg om te beseffen wat dat kan zijn. Maar wilt u dat? Dat u ongemerkt door blijft roken? Of denkt u wel eens aan een weg terug?

We noemen dat even ‘de weg’ terug omdat er ooit een periode was dat u nog niet rookte. Toen miste u niets. U moet alleen weer zien om daar terug te komen en dat kan ook! Kijk maar naar de vele ex-rokers. Zij hebben ook die weg terug gevonden! En als u ze vraagt of ze iets missen dan zeggen de meesten: “Ik mis helemaal niets! Ik heb er alleen iets bij gekregen namelijk mijn vrijheid!”

Hoe ziet de weg terug er uit?

Het begint met motivatie. Zet daarom voor uzelf eens op een rij waarom u liever een ex-roker zou willen zijn. Al die voordelen werken mee aan uw uiteindelijke motivatie. Kijk vooral naar uw toekomst en wat u daarmee zou willen. Wilt u een lang en gezond leven? Wilt u uw kinderen en kleinkinderen nog heel lang meemaken? Wilt u gezond en fit zijn? Wilt u een goede conditie hebben?

Dit soort wensen zijn de benzine voor de motor van het voertuig waarmee  u de weg terug gaat afleggen. Voed die motor regelmatig door stil te staan bij wat u eigenlijk wil. Maak een plan voor uzelf hoe u het vol gaat houden.

Naast benzine heeft u ook een goed afgestelde motor nodig. Een goede motor komt in perfecte staat van de fabriek maar heeft af en toe onderhoud nodig. Net zoals uw lichaam opnieuw afgesteld moet worden als er iets verandert.

De afstelling van uw lichaam bij een verslaving kunt u beïnvloeden door middel van lasertherapie. Die zorgt er voor dat uw lichaam in een ontspannen toestand raakt en in staat is om te ontwennen van tabak. Uw hormonaal systeem wordt daarop voorbereid en uw lever en nieren worden gestimuleerd om sneller te ontgiften.

Kortom: er zijn kansen voor de weg terug. Het is aan u om te beslissen of u door wil gaan op de weg waar u nu op zit of dat u de weg terug gaat zoeken! Prostop wil u daar graag bij helpen en wenst u succes daarbij! Bel ons gerust voor een vrijblijvend telefonisch consult of voor een afspraak.

Delen: