Goede voornemens 2023

Goede voornemens voor 2023 

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor veel mensen een nieuw begin! Gezonder eten, meer sporten en stoppen met roken zijn een aantal goede voornemens die veel mensen hebben. Het volhouden van goede voornemens is lastig en lukt helaas niet altijd. In deze blog vertellen we u meer over goede voornemens en hoe u ze volhoudt. 

Goede voornemens voor rokers

Veel rokers doen in het nieuwe jaar weer een nieuwe stoppoging met als doel voorgoed afscheid nemen van de sigaret. Helaas lukt dit niet iedere roker. Gemiddeld 70% van alle rokers heeft al eens geprobeerd te stoppen. Daarnaast heeft een roker die stopt zonder hulp meestal 5 tot 7 pogingen zonder hulp nodig totdat deze succesvol is. Dit komt, omdat roken zowel een lichamelijke als geestelijke verslaving is.

Waarom zijn goede voornemens lastig vol te houden? 

Goede voornemens zijn vaak moeilijk vol te houden. Dit komt omdat de meeste goede voornemens veel te groot zijn. Mensen nemen vaak meerdere goede voornemens, zoals meerdere keren per week sporten, stoppen met roken, gezonder eten en meer lezen. Het hebben van grote en meerdere voornemens levert juist stress op. Alle voornemens bij elkaar zijn vaak onrealistisch.

Daarnaast gaat het bij goede voornemens vaak om gewoontes waar mensen van af willen. Gewoontes worden gedaan op de automatische piloot en zitten in uw routine. Hierdoor is het erg moeilijk om deze gewoontes af te leren. 

Zo houdt u uw goede voornemens vol

Goede voornemens zijn goed om te hebben maar het is dan wel belangrijk om een goed plan te hebben. Hieronder geven wij u een aantal tips, zodat u dit jaar echt uw doel bereikt.

1. Wees realistisch

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Maak de goede voornemens concreet en haalbaar voor uzelf.

2. Praat erover

Door erover te praten met de mensen om u heen, kunnen zij u motiveren en helpen uw doel te bereiken. 

3. Maak een plan

Maak een plan voor uzelf. Schrijf op welke mensen u belt als u een moeilijk moment hebt, of wat u gaat doen om uzelf af te leiden.

4. Beloon uzelf 

Als u een tijd goed bezig bent kunt u uzelf belonen met een cadeau of een leuk uitje. Dit is goed voor de motivatie!

5. Blijf proberen 

Als u een terugval krijgt, bedenk dan goed waar het fout ging en probeer het opnieuw. Hoewel u natuurlijk liever geen terugvalt krijgt, kunt u er wel heel veel van leren.

6. Houd vol 

Een nieuwe gewoonte aanleren heeft tijd nodig. Wees uzelf hiervan bewust en heb geduld. U wordt vanzelf een niet-roker.

Heeft u een extra duwtje in de rug nodig? 

Bent u helemaal klaar met die sigaret en wilt u definitief stoppen met roken dit nieuwe jaar? Daar kunnen onze therapeuten u bij helpen. Prostop biedt lasertherapie om u te helpen bij het stoppen met roken. Door de pijnloze laserbehandeling worden de ontwenningsverschijnselen verminderd en de behoefte aan een sigaret onderdrukt. Voor deze behandeling betaalt u eenmalig €275. Dat bedrag heeft u al terugverdiend als u één maand niet rookt! Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: