Het is tijd om te stoppen met roken en hiermee te oefenen!

31 mei 2019 ‘wereld niet roken dag’

Stopt u vrijdag 31 mei ook met roken?

Vrijdag 31 mei 2019 is het weer ‘Wereld Niet Roken Dag’. Oftewel: één dag in het jaar die in het teken staat van stoppen met roken. Wereldwijd worden rokers uitgedaagd om tenminste één dag te stoppen met roken en om dit vervolgens zo lang mogelijk vol te houden.

De World Health Organization (WHO) riep de ‘Wereld Niet Roken Dag’ voor het eerst in het leven in 1987. Het doel hiervan was meer aandacht vragen voor de gevaren van het roken en rokers motiveren om te stoppen. In het Engels wordt het ookwel ‘World No Tobacco Day’ genoemd.

Ieder jaar staat er een ander thema centraal. Zo lag bijvoorbeeld vorig jaar de focus op de relatie tussen tabak en hartfalen en het jaar ervoor op de verpakkingen. Dit jaar vraagt men met name aandacht voor de gezondheid van de longen. Het doel hiervan is om bewustwording te creëren voor de negatieve gevolgen van roken op onze longen. Dit kan variëren van longkanker tot COPD. Daarnaast staan we stil bij het algemeen belang van onze longen in relatie tot onze gezondheid.

Dus, gaat u de uitdaging aan?

Doet u mee op 31 mei ‘niet roken dag’?

• Ervaar hoe het is om een dag niet te roken
• Bewijs uzelf en anderen dat u een dag rookvrij kunt zijn
• Ga voor een officiële stoppoging

Met andere woorden, deze ‘Wereld Niet Roken Dag’ reikt u een handvat om definitief te stoppen met roken. Prostop kan u hierbij op een bewezen effectieve manier ondersteunen op uw pad naar een rookvrij bestaan.

Voor meer informatie en eventuele aanmelding zie onze website of neem contact op met ons hoofdkantoor 088-786779.

Delen: