Sigaret uitgedrukt op kalender

2022: hét jaar om te stoppen met roken

Jaarlijks doen zo’n 1 miljoen Nederlanders een poging om te stoppen met roken. Vooral januari is een populaire maand om te stoppen. We hebben dan namelijk nog volop goede voornemens en willen van onze ongezonde gewoontes af. Bent u ook één van deze “januari-stoppers”? Lees dan snel waarom 2022 hét jaar is om te stoppen met roken. 

1. Alle rookruimtes zijn sinds 1 januari verplicht gesloten

Rookruimtes in de horeca en in overheidsgebouwen waren al langer verboden. Sinds 1 januari 2022 is dit verbod verder uitgebreid. Alle rookruimtes in bedrijven en openbare gebouwen dienen nu ook gesloten te zijn. Ook roken op het buitenterrein kan ik veel gevallen niet meer. Geen enkel persoon dat zich op het bedrijfsterrein bevindt, mag namelijk last hebben van de rook. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om een plekje te vinden om te kunnen roken in uw pauze. 

2. Sigarettenautomaten zijn sinds dit jaar verboden 

Sinds 1 januari is het niet meer mogelijk om een pakje sigaretten uit een automaat te halen. Op dit moment worden sigaretten alleen nog verkocht in supermarkten, op tankstations en in tabakswinkels. Het wordt op deze manier steeds lastiger om aan sigaretten te komen. 

3. Tabakspunten worden in de aankomende jaren steeds meer gereduceerd


De verkooppunten van tabak zullen aankomende jaren steeds verder afnemen. Dit kan stress opleveren. Door steeds te moeten plannen waar en wanneer u sigaretten gaat halen, wordt u in principe steeds afhankelijker. Stoppen met roken kan daarom voor veel mensen zorgen voor meer rust in hun hoofd. 

4. Sigaretten worden steeds duurder

Vanaf 2023 gaan de sigarettenprijzen fors stijgen. De verwachting is dat u in 2023 gemiddeld tien euro gaat betalen voor een pakje. Als het u dit jaar lukt om te stoppen met roken, zult u veel geld besparen.

5. Uitstellen maakt het alleen maar moeilijker 

Als u gemotiveerd bent om te stoppen, waarom zou u het dan eigenlijk nog uitstellen? Het is erg begrijpelijk dat u opziet tegen de ontwenningsverschijnselen, of dat u bang bent dat u het stoppen niet volhoudt. Echter, hoe langer u het stoppen uitstelt, hoe lastiger het uiteindelijk wordt. Ons advies is daarom om die stopdatum gewoon in te plannen. Er zijn verschillende methoden die u kunnen helpen om het stoppen met roken vol te houden. 

Hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw stoppoging? Dan is de lasertherapie van Prostop misschien wel iets voor u. Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij verschillende behandelpunten op het lichaam gestimuleerd worden. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret geminimaliseerd. Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700

Delen: