Huidveroudering door roken herstellen? - Prostop lasertherapie helpt! Facebook Pixel

Huidveroudering door roken kunt u herstellen

het roken van een sigaret zorgt voor huidveroudering

Wist u dat uw gezicht er veel sneller oud gaat uitzien door het roken? De Britse arts Douglas Model wees al in 1985 op dit verschijnsel. Hij beweerde dat dokters aan iemands gezicht kunnen zien of hij rookt. Hij sprak van een rokersgezicht. Is zijn bewering waar? En als het waar is, is het effect dan nog omkeerbaar? Ziet uw huid er weer jonger uit na het stoppen met roken? Prostop vertelt u graag meer over huidveroudering door roken. Liever meer weten over andere voordelen van stoppen met roken? Kijk dan hier.

Wat is een rokersgezicht?

De kenmerken van het rokersgezicht zijn volgens Douglas Model:

Waardoor komt de snellere veroudering?

De huid wordt door roken op meerdere manieren beïnvloed. In de eerste plaats krijgt u de rook van uw sigaret in uw gezicht. Sommige stoffen in de rook drogen de huid uit. De nicotine in sigarettenrook zorgt voor vernauwing van de bloedvaten, zodat de doorbloeding van de huid minder goed is en er minder voedingsstoffen in de huid terechtkomen. Verder zorgt ook de koolmonoxide in de sigaret voor een slechter transport van zuurstof door het bloed. Dit versterkt dan het effect dat de nicotine al heeft.

Verder worden verschillende vezels in uw gelaat aangetast die normaal gesproken zorgen voor een soepele en elastische huid. Daardoor ontstaan er eerder rimpels en kraaienpootjes.

Komt dit echt door roken?

Het sterkste bewijs voor huidveroudering door roken komt van zogenaamde tweelingstudies. Daarin werden tweelingen bestudeerd waarvan er één gerookt had en de ander nooit gerookt had. Volgens de onderzoekers zorgde elke 10 jaar dat er gerookt werd voor dat iemand 2,5 jaar ouder geschat werd. Na 40 jaar roken ziet u er dus 10 jaar ouder uit dan wanneer u nooit gerookt zou hebben.

Er waren ook aanwijzigingen dat mensen die gerookt hadden eerder vatbaar waren voor zonnebrand dan mensen die nooit gerookt hadden. Dit zou kunnen betekenen dat de huid haar vermogen verliest zichzelf te beschermen of de schade te herstellen.

Meteen stoppen met roken?

Afspraak Maken

Confrontatie doet vrouwen stoppen!

Onderzoekers van de Engelse Staffordshire University lieten met computersimulaties zien wat de gevolgen zijn voor je huid wanneer je blijft roken. Aan de hand van deze simulaties konden vrouwelijke rokers zien hoe hun gezicht eruit zou gaan zien als ze doorgingen met roken. Twee derde van de vrouwen uit het onderzoek zei meteen te willen stoppen met roken.

Wordt de huid weer gezonder door te stoppen?

Ja, uw huid wordt zeker gezonder. Al na een paar weken kunnen de eerste effecten zichtbaar zijn. De omgeving laat dat vaak duidelijk merken door opmerkingen als “Wat zie jij er goed uit!” of “Ben je soms op vakantie geweest?” De betere doorbloeding zorgt voor een frissere kleur, de bekende blos op de wangen. De huid wordt ook weer gladder.

Als extra motivatie om het stoppen met roken vol te houden, geven wij bij Prostop onze cliënten vaak het advies om – onder dezelfde omstandigheden – een foto te maken vlak vóór ze stoppen met roken en pakweg een maand later. Het verschil is vaak al heel goed zichtbaar! Als u beide foto’s op de schoorsteenmantel zet, dan weet u te allen tijde waarom u gestopt bent.

Kies voor een professionele hulp

Wist u dat met professionele behandeling de kans op voorgoed stoppen wel 10 keer zo groot wordt? Voorkom vroegtijdige huidveroudering door roken en laat Prostop u helpen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Liever meteen een afspraak maken? Dat kan zowel telefonisch als online.