Elektronische sigaret (e-sigaret) een oplossing? - Prostop Facebook Pixel

Elektronische sigaret (e-sigaret) een oplossing?

De laatste tijd is er veel te doen over de elektronische sigaret ofwel E-sigaret. De gebruikers van deze tabaksvervanger worden dampers of vapers genoemd. Sommigen beschouwen de elektronische sigaret als dé oplossing voor tabaksverslaving, maar is dat ook zo? We zetten een aantal zaken op een rij.

Snelle ontwikkeling

De elektronische sigaret ontwikkelt zich razend snel. Eerst was het een wegwerpartikel, iets later opgevolgd door types met vervangbare patronen en ook verschillende smaakjes. De 2e patronen. Je koopt er een flesje vloeistof bij en vult zelf je patroon bij. In de derde generatie valt er nog meer te kiezen: je kunt je dampervaring nu helemaal afstellen op je persoonlijke voorkeur. Temperatuur, dosering van de nicotine en extra smaakjes kun je allemaal zelf regelen!

elektronische-sigaret

Hoe staat het met de schadelijkheid?

Er is inmiddels aangetoond dat de meeste schadelijke stoffen die in tabak voorkomen, niet of in een veel geringere hoeveelheid voorkomen in de elektronische sigaret. Dat lijkt goed nieuws, want dan zou de elektronische sigaretminder ongezond zijn dan een gewone sigaret. Maar of de elektronische sigaret echt veilig is, valt te betwisten. Er komen nog steeds stoffen in voor als propyleenglycol en glycerol die irriterend zijn voor de longen.

Het idee dat de elektronische sigaret veilig zou zijn, maakt ook de weg vrij voor de jeugd om zich massaal op de elektronische sigaret te storten. En wanneer een jongere eenmaal begonnen is met dampen, kan dat uiteindelijk weer leiden tot het roken van echte sigaretten of tot een levenslange afhankelijkheid aan nicotine.

Is het een geschikt middel om mee te stoppen?

Het zou een geschikt middel kunnen zijn om de nicotineafhankelijkheid af te bouwen door steeds minder nicotine in de elektronische sigaret te stoppen. Er zijn echter geen gegevens bekend of deze strategie ook echt werkt. Roken is immers niet alleen een lichamelijke verslaving, het is ook in grote mate een geestelijke verslaving. Door over te stappen op een elektronische sigaret is die geestelijke verslaving nog lang niet weg!

Waarom zou je het willen?

Roken is eigenlijk een absurde verslaving. Je ademt vreemde giftige stoffen je longen in die tijdelijk een kick geven maar waar je organisme op de lange termijn alleen maar slechter van wordt. Ook bij de elektronische sigaret kan niet gegarandeerd worden dat er geen lange termijn schade zal optreden. Je moet er bovendien nog steeds veel geld voor neertellen.

Onze longen zijn niet bedoeld om andere dingen in te ademen dan schone lucht, net zomin als onze aderen bedoeld zijn om heroïne in te spuiten en onze lever niet bedoeld is om grote hoeveelheden alcohol af te breken. Verslavingen lijken vaak onschuldig te beginnen maar veroorzaken op de lange termijn veel leed.

Direct stoppen met roken?

Maak nu een afspraak

Kies voor vrijheid!

Trap niet in de valkuil van een nieuwe verslaving! De tabaksfabrikanten zijn inmiddels ook begonnen de elektronische sigaret op de markt te brengen, liefst nog onder hun eigen merknaam, en reken maar dat die er grote belangen bij hebben om deze nieuwe stijl verslaafden tot hun klantenkring te laten behoren.

Wil je echt van je verslaving genezen, kies er dan voor om geheel en radicaal te stoppen en nooit meer te beginnen. Dat is in het begin even moeilijk, maar als je de eerste maand overleefd hebt, kun je het ook de rest van je leven volhouden!

En wil je op een prettige manier stoppen, overweeg dan om een afspraak te maken bij een Prostop Lasertherapeut. De kosten heb je er vaak al na een maand uit want als je helemaal stopt, hoef je ook geen navulpatronen meer te kopen voor je elektronische sigaret!

Gratis brochure

Vraag nu geheel vrijblijvend de digitale brochure van Prostop aan en ontdek welke mogelijkheden wij u kunnen bieden!