sigaretten die liggen op vijftig euro briefjes

Stoppen met roken: een flinke besparing

Roken kost u een rib uit uw lijf. En het einde van de prijsverhogingen is nog lang niet in zicht. Ieder jaar wordt er weer een nieuw ontmoedigingsbeleid gevoerd om rokers te overtuigen de sigaret voorgoed weg te leggen. De voordelen van stoppen met roken zijn niet alleen fysiek, maar ook zeker financieel. Benieuwd naar uw potentiële besparing na het stoppen met roken? Lees dan hieronder verder!

Wat kost roken?

Een pakje sigaretten kost nu ongeveer 9,00 euro. Een pak shag kost ongeveer 17,00 euro. De overheid probeert met accijnsverhogingen het tabaksgebruik te ontmoedigen. Laten we eens kijken wat de prijsstijging voor u kan betekenen.

Besparing bij stoppen met roken nog groter!

Als u precies één pakje per dag rookt, dan bent u op dit moment zo’n € 270,- per maand kwijt. Met andere woorden: ieder jaar blaast u voor € 3.240 de lucht in. Wij zetten even onder elkaar wat u voor dat bedrag zou kunnen doen als u dat dagelijkse pakje niet meer zou roken:

  • Een topmerk elektrische fiets of een bromscooter kopen
  • Op vakantie gaan naar Bali
  • Twee keer per maand uit eten gaan voor bijna € 140,- per keer
  • 648 flessen wijn van 5 euro kopen
  • Een luxe lounge zithoek met parasol kopen voor in de tuin met nog een eethoek en een schommelbank erbij
  • Een fitnessabonnement voor het hele jaar voor het hele gezin nemen
  • Om de paar weken een ticket bemachtigen voor een onvergetelijk concert

Een leven lang roken?

We trekken onze berekeningen nog even verder door. Stel dat u van uw 20ste tot uw 60ste een pakje per dag zou roken en de prijzen zouden constant blijven, dan geeft u in uw roken leven het recordbedrag van 131.400 euro uit.

Maar is het dat waard? Overigens is het nog veel waarschijnlijker dat de prijzen maar blijven stijgen. Daar kunt u ook een aantal nieuwe auto’s voor kopen of een flink deel van de hypotheek van uw huis mee aflossen.

Wat denkt u ervan?

Een eenmalige investering van slechts € 275,- voor een laserbehandeling van Prostop helpt u om op de lange termijn ontzettend veel geld te besparen. De lasertherapie vergemakkelijkt bovendien het stopproces. De behandeling is éénmalig en pijnvrij. Ontwenningsverschijnselen worden geminimaliseerd. Kijk hier als u meer wilt weten over de laserbehandeling.

Denk niet te gauw dat u het geld voor de behandeling niet kunt betalen. Stop met roken in het begin van de maand en verdien het in de loop van diezelfde maand nog terug! Daarna begint het echte besparen en kan u rookvrij genieten van alle leuke extra’s die u zich ineens kan veroorloven.

Wij informeren u graag over onze laserbehandeling. Neem vrijblijvend contact op of maak zelf direct online een afspraak.

Delen: