Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)

Wat je moet weten als je wil stoppen met roken

Je kunt er natuurlijk hele boeken over lezen en dat kan ook heel zinnig zijn, maar er zijn in ieder geval een paar dingen die je minimaal moet weten als je overweegt om te gaan stoppen. Wanneer je daar rekening mee houdt, wordt de kans dat het je gaat lukken vele malen groter!

Een ‘beetje stoppen’ werkt niet!

Stoppen met roken is een alles of niets zaak. We hebben het tenslotte over een verslaving en niet zo maar de eerste de beste! Nicotine is een van de meest verslavende stoffen die er zijn! Dus knoop dit goed in je oren: je stopt of je stopt niet, maar je stopt niet ‘een beetje’!

Daarom moet je er gewoon van uitgaan dat 100% rookvrij blijven je doel is. Het is heel erg verleidelijk om aan het eind van de dag 1 of 2 sigaretten te roken en dan te denken dat je best goed bezig bent geweest omdat je al de hele dag niet gerookt hebt. De waarheid is dan echter dat je nog steeds super verslaafd bent als je die 2 niet kunt laten!

Denk niet ‘of-of’, maar én-en’!

Tabaksverslaving is niet óf een lichamelijke óf een geestelijke verslaving! Het is voor zowat alle rokers allebei! Dat betekent dat je het beste maatregelen kunt nemen en voorbereidingen moet treffen om aan deze beide kanten van de verslaving het hoofd te bieden. Een laserbehandeling kan bijvoorbeeld effectief zijn in het onderdrukken van ontwenningsverschijnselen en je helpen met de lichamelijke verslaving, maar als je de psychologische kant niet goed inschat dan kan één verleidelijke situatie al te veel zijn!

Schat je omgeving goed in!

Probeer van tevoren een idee te vormen of je omgeving een krachtbron gaat worden of een barriere. Het kan een krachtbron zijn wanneer mensen om je heen positief staan tegenover je voornemen om te stoppen en het wordt een barriere als niemand er in gelooft!

In het eerste geval kun je gebruik maken van de steun om je heen, in het laatste geval ben je op jezelf aangewezen en kun je soms beter proberen even je omgeving te ontvluchten. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan stoppen in de vakantie op een plek ver weg van huis!

Kunt je even wat ongemak aan?

Je zou jezelf de volgende vraag kunnen stellen: “Ben ik bereid om me een aantal weken wat ongemakkelijker te voelen door het stoppen met roken? Kan ik dat er bij hebben?

Als je het bijvoorbeeld erg druk hebt op je werk de komende tijd of privé een onrustige tijd meemaakt, dan is het misschien niet het juiste moment om te stoppen. Je moet immers bereid zijn om even op de koop toe te nemen dat je het er soms moeilijk mee gaat krijgen. Neem het niet te licht op en calculeer in dat er moeilijke momenten gaan komen en accepteer die.

Heb je al een plan de campagne?

Stoppen met roken zonder goede voorbereiding is als een bokswedstrijd zonder tevoren na te denken over de sterke kanten van je tegenstander. Je moet weten waar de moeilijke momenten liggen en wat je in die situaties gaat doen om terugval te voorkomen.

Als je wil kun je wat hulp vinden bij je voorbereiding op de Prostop website. Klik daarvoor op deze link: https://www.prostop.nl/stoppen-met-roken/#voorbereiding%20op%20stoppen

Beloon je nieuwe gedrag

Probeer niet alleen bezig te zijn met het afleren van je rookgewoonte. Dat is iets uit het verleden. Probeer zo veel mogelijk te denken aan je nieuwe levensstijl. De beste doelen zijn nog altijd een uitdrukking van wat je wil en niet van wat je niet wil.

Het is daarom ook belangrijk om je nieuwe en gezonde levenstijl te belonen. Beloon jezelf voor je rookvrij bestaan van het geld dat je niet meer hoeft uit geven aan sigaretten. Koop leuke dingetjes voor jezelf of tracteer jezelf op een etentje of een mooi live-concert! Maak het interessant om je stoppen met roken vol te houden!

Kies een goed hulpmiddel

Wij van Prostop zijn overtuigd van de kracht van ons produkt. Velen zijn je voorgegaan en zijn enthousiast over de werking van slechts één laserbehandeling. Laat je ook verrassen! Pak de telefoon en maak een afspraak of meld je online aan om naar de dichtstbijzijnde laserpraktijk te gaan op een tijd die jou goed uit komt!

En als je eenmaal de afspraak gemaakt hebt, loop dan nog even de punten langs uit deze nieuwsbrief en regel je voorbereiding! Veel succes!

Het Prostop Team

Afspraak maken
Doe de motivatietest