Strand met tas, slippers, zomerhoed en zonnebril

Stoppen met roken in de vakantie

Het is weer volop vakantietijd. Voor sommigen een goede gelegenheid om te stoppen met roken. Voor anderen een tijd om nog even met volle teugen te genieten van de laatste pakjes, om direct na de vakantie te kunnen stoppen. Hoe dan ook: stoppen met roken en vakantie gaan vaak hand in hand. Wat past het best bij u?

Wat is nou de beste strategie?

De één stopt in de vakantie, de ander liever erná. Hoe komt dat en wat is nu eigenlijk de beste strategie? Het antwoord op deze vraag klinkt misschien wat flauw maar het is nu eenmaal zo: de beste strategie bestaat niet! Mensen verschillen nu eenmaal, en ze hebben dan ook andere voorkeuren wat betreft stoppen met roken. En die voorkeuren hangen weer af van hun opvattingen.

Degenen die het liefst in de vakantie willen stoppen, redeneren als volgt: “Om te kunnen stoppen met roken moet je rust in je hoofd hebben en niet al te veel stress hoeven mee te maken. Want stress werkt terugval in de hand. En als je eenmaal 2 of 3 weken in een rustige omgeving van de sigaret hebt weten af te blijven, dan kun je dat na terugkeer van vakantie inmiddels ook wel volhouden in de wat moeilijkere omstandigheden die het dagelijkse leven weer met zich meebrengt”.

De redenering van de andere groep stoppers is juist omgekeerd.

Zij redeneren dat ze er juist in de vakantie knettergek van zouden worden als ze dan niet zouden kunnen roken. Want vakantie staat voor ‘genieten’ en bij genieten hoort een sigaret. “Als ik in de vakantie lekker uitrust en heel bewust mijn laatste weken als roker doorbreng, dan ben ik na de vakantie voldoende bijgetankt om vanaf de eerste werkdag na de vakantie ineens te stoppen. En mijn werk zorgt ervoor dat ik veel meer afleiding heb, zodat ik niet de hele tijd aan roken hoef te denken”.

Het mooie is, dat u zelf mag kiezen bij welke groep u wilt horen.

Want de beste strategie is de strategie die voor u goed aanvoelt en die het meest bij u past. We maken overigens in onze behandelingen buiten de vakantieperiodes hetzelfde mee, wanneer mensen moeten kiezen voor stoppen in het weekend of juist op een doordeweekse dag.
Welke keuze u ook maakt, het kan geen kwaad om er over na te denken wat voor ondersteuning u nodig hebt. Ook daar weer vrijheid blijheid. In ieder geval zijn duizenden stoppers u voorgegaan door te kiezen voor een éénmalige lasertherapie. Bel even met Prostop voor een deskundig advies en ga nog tijdens of ná deze vakantie definitief stoppen met roken. En u zult er zó veel geld aan overhouden dat uw volgende vakantie nóg mooier zal zijn!

Delen: