Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)

Lasertherapie om te stoppen met roken

De Prostop Lasertherapie bestaat uit twee delen: een stopadviesgesprek en laserbehandeling. Die vermindert de nicotinebehoefte zo sterk dat zelfs de meest verstokte roker snel, veilig en pijnloos kan stoppen met roken. 

Hoe werkt lasertherapie?

Bij een laser behandeling om te stoppen met roken stimuleert de lasertherapeut de acupunctuurpunten op uw lichaam door middel van een pijnloze lichtstraal. De laserbehandeling, net als de acupunctuurbehandeling, ondersteunt uw lichaam om snel geen behoefte meer te hebben aan nicotine en helpt u zo van uw verslaving af. Een enkele keer laseren is volgens de aanbieders vaak al voldoende ondersteuning om voorgoed te stoppen met roken. Bekijk hier de video over Lasertherpie tijdens RTL Business Class:

Stoppen-met-roken tips van Prostop

Geeft u bij aanmelding uw 06-nummer door, dan ontvangt u gratis sms’jes met ondersteunende tips die u zullen helpen bij het stoppen. Na afloop van de laserbehandeling krijgt u ook een boekje waarin u tal van stoppen met roken tips en adviezen voor de moeilijke momenten vindt.

Ja ik wil stoppen met roken!!

Uitleganimatie 

 

Deel deze uitleganimatie op social media of per e-mail. U kunt hiervoor de onderstaande knoppen gebruiken. Wilt u graag stoppen met roken? Laat Prostop u dan helpen! Klik op ‘Afspraak maken’ en vul uw gegevens in. U wordt dan gebeld om een afspraak in te plannen. Direct daarna krijgt u een bevestiging en tips voor een optimale voorbereiding.

Behandelkosten

Wat kost een laserbehandeling

Roken is duur, stoppen met roken hoeft dat niet te zijn. De kosten voor de lasertherapie bedraagt eenmalig € 225,00. Dat is inclusief een nabehandeling binnen 6 maanden. Vraag nu vrijblijvend de brochure Stoppen met roken aan of bel 088 – 78 67 700 om te horen waar en wanneer u terecht kunt voor deze unieke behandeling.

Gratis nabehandeling

Bang voor een terugval na de lasertherapie? Een extra steuntje in de rug nodig? Of ondanks alles toch een keer gerookt? Bij Prostop kunt u binnen 6 maanden na de laserbehandeling gratis een nabehandeling krijgen. Deze vindt plaats op de locatie waar u geweest bent voor uw eerste laserbehandeling en duurt 30 minuten. Wanneer de nabehandeling in een andere vestiging dan de eerste afspraak plaatsvindt, wordt er € 35,00 administratiekosten in rekening gebracht. De nabehandeling bestaat uit een volwaardige laserbehandeling, zonder het stopadviesgesprek. Voor een afspraak belt u: 088 – 78 67 700.

Weekend- en avondurentoeslag

Een aantal behandelcentra biedt u de mogelijkheid in het weekend of ’s avonds (na 18.00 uur) te worden gelaserd. Deze centra rekenen daarvoor een toeslag van € 10,00 per behandeling.


Avond- en weekendtoeslag
Na 18:00 uur of op zaterdag.
€10,00

Stoppen met lasertherapie?

Vergoedingen Lasertherapie van Prostop

Veel zorgverzekeraars erkennen en vergoeden (een deel van) de Prostop lasertherapie vanuit het aanvullende pakket. Bel Prostop (088 78 67 700, lokaal tarief) voor informatie hierover.
Neem voor vragen over uw polisvoorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar. Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u de factuur van de laserbehandeling zelf ter declaratie opsturen naar uw zorgverzekeraar (lasertherapie is niet opgenomen in het basispakket).

Motivatietest

1

Hoeveel rookt u gemiddeld per dag?

2

Hoe denkt u over roken?

3

Hoe ziet u zichzelf als u aan roken denkt?

4

Hoe vaak ergert u zich aan het feit dat u rookt?

5

Hoe kijkt u tegen de voor-, en nadelen aan van het roken?

6

Verwacht u last te hebben van ontwenningsverschijnselen als u stopt?

7

Denk u wel eens na over de gevolgen van roken?

8

Hoe belangrijk is stoppen met roken voor u?

9

Bent u bereid om te stoppen met roken?

10

Welk hulpmiddel spreekt u het meeste aan als u zou stoppen?

11

Heeft u behoefte aan informatie over vergoedingen door uw zorgverzekeraar?

12

Hoe belangrijk is het voor u om begeleiding te krijgen bij het stoppen met roken?

Uw score maakt duidelijk dat u het roken (nog) niet los wil laten. U bent gehecht aan uw rokertje en u ziet er ook niet zo veel nadelen aan. U wilt dan ook zeker geen besluit nemen om te stoppen met roken. Waarom zou u ook? Risico’s bestaan er in uw zienswijze hooguit pas op lange termijn!

Mocht het zijn dat u in de toekomst van gedachten zou veranderen, dan bent u uiteraard van harte welkom bij Stichting Stop Bewust voor verdere informatie.

Zou u het in tussentijd prettig vinden om op de hoogte te worden gehouden van nieuwtjes op het gebied van roken en stoppen met roken, dan raden wij u aan regelmatig de berichten op de website www.stopbewust.nl te volgen.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Uit uw score blijkt dat u twijfels heeft over het roken. U bent in ieder geval geen verstokte roker, mocht u dat al ooit geweest zijn. U bent er van doordrongen dat naast de voordelen van roken er ook nadelen bestaan. Dit zorgt ervoor dat u wel rookt maar er niet altijd zo gelukkig mee bent dat u dat doet. Soms maakt u zich zorgen over uw gedrag.

Om uw eigen overwegingen beter te leren kennen en beter een besluit te kunnen nemen, adviseren wij u de balanstest in te vullen. Deze geeft u een beter inzicht in uw overwegingen rondom (stoppen met) roken.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Roken heeft voor u eigenlijk meer nadelen dan voordelen. U denkt al vaker aan mogelijkheden om het roken te beperken en u denkt ook al regelmatig aan stoppen. Om die reden is het voor u belangrijk om te weten wat voor roker u bent en wat u zou kunnen doen om u voor te bereiden op een geslaagde stoppoging. Zo kan het belangrijk zijn om te weten of u vooral lichamelijk verslaafd bent of meer geestelijk en of er bij u veel gewoontegedrag ontstaan is.

U kunt de antwoorden op deze vragen krijgen, door onze uitgebreidere 'Rookcheck' in te vullen. Na het invullen ontvangt u per mail een uitgebreid rapport met een persoonlijk advies over hoe u het beste uw stoppoging zou kunnen aanpakken.

De test geeft u een beter beeld over hoe u over roken denkt en wat de functie van het roken voor u is. Het helpt u bij u verdere beslissingen en voorbereidingen.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies

Het is voor u zonneklaar dat u snel moet stoppen met roken. Voor u heeft het roken eigenlijk alleen maar nadelige kanten en die wegen niet op tegen het incidentele genoegen dat u er aan beleeft. Roken is een last geworden en dat is begrijpelijk want nicotine is een zeer verslavende stof waar je heel moeilijk van af komt.

Veel mensen stoppen op eigen initiatief, maar misschien is het voor u interessant om te weten dat slechts 3% van de stoppogingen uiteindelijk effectief is. Met een goede begeleiding en eventueel met behulp van een goed hulpmiddel kan de kans van slagen wel 10 tot 15 keer groter worden!

De telefonisch consulent van Stichting Stop Bewust kan u informatie geven over de vele mogelijkheden die er bestaan om te stoppen met professionele hulp.
Kijk voor meer uitgebreide informatie op onze website www.stopbewust.nl of bel direct .............

Wanneer u zich liever eerst zou willen oriënteren op hulpmiddelen bij het stoppen met roken, dan kunt u ook onze hulpmiddelenwijzer invullen.

Soms worden behandelingen vergoed, ook de hulpmiddelen. Ook hierover kunt u vrijblijvend telefonisch informatie krijgen bij Stichting Stop Bewust.

Ik wil graag gebeld worden voor informatie en advies
De gegevens zijn succesvol verstuurd.

Veelgestelde vragen

Prostop heeft een servicegericht telefoonteam samengesteld om al uw vragen persoonlijk te kunnen beantwoorden. Dit team heeft de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Welke lichaamspunten worden er behandeld?

De Prostop-laserbehandeling lijkt een beetje op acupunctuur. Er worden diverse drukpunten behandeld met een pijnloze en veilige softlaser. Deze punten bevinden zich in de oorschelp, op de pols, de handpalm en enkele in het gezicht. In totaal behandelt Prostop meer dan 30 punten voor nicotineontwenning, ontgifting, stabiliteit en stofwisseling. De combinatie van gekozen punten zorgt voor de juiste uitwerking. Dit protocol is het best bewaarde geheim van Prostop en staat onder direct toezicht van onze verslavingsarts.

Is de behandeling veilig?

De behandeling is veilig, pijnloos en in principe voor iedereen geschikt. Wanneer u echter een (al dan niet ernstige) ziekteperiode doormaakt, lichamelijk (koorts, infectie) of psychiatrisch (ernstige depressie, psychose), dan adviseren wij u vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist. Dat heeft niet zozeer te maken met de veiligheid van de laserbehandeling, maar met het stoppen-met-roken op zichzelf. Dit kan van invloed zijn op de (hoeveelheid) medicijnen die u gebruikt, nicotine heeft namelijk invloed op de afbraak ervan door het lichaam. Wanneer een Prostop therapeut twijfels heeft of de behandeling wel verstandig is (op dat moment) zal hij/zij mogelijk eerst overleggen met de arts van Prostop en/of met uw eigen arts.

Werkt het ook bij andere verslavingen?

Er is tot op heden geen onderzoek gedaan naar resultaten van lasertherapie bij alcohol- of drugsverslaving. Prostop is gespecialiseerd in de begeleiding bij stoppen met roken en behandelt alleen mensen met een rookverslaving. Spelen andere verslavingen een rol in uw leven, meld u dan voor hulp of advies bij de daarvoor bestemde instanties, of bij uw huisarts.

Kan ik via Prostop ook afvallen?

De laserbehandeling is geen afslankmethode. Wel wordt ook de stofwisseling gestimuleerd om het gewicht zo goed mogelijk onder controle te houden. De therapeut kan u tijdens de behandeling nuttige tips aanreiken.

Kom in contact met Prostop

Heeft u een vraag of heeft u een opmerking dan staan wij telefonisch voor u klaar. 

Ervaringen met Prostop Lasertherapie

Benieuwd naar de ervaringen van andere stoppers? Prostop heeft ze verzameld en online gezet om te laten zien hoe lasertherapie van Prostop hen heeft geholpen en ook u zou kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Uw ervaring delen?

Bent u ook bij Prostop geweest en wilt u daarover vertellen? Hebt u een suggestie voor verbetering of bent u juist heel positief? Wij horen het graag van u, zodat we toekomstige stoppers nog beter kunnen helpen. Om anderen zo goed en volledig mogelijk voor te lichten, publiceren wij uw ervaringen graag op onze website.