Client ondergaat lasertherapie om te stoppen met roken

Lasertherapie, meer dan een kunstje

Lasertherapie om te stoppen met roken? Waar komt dat eigenlijk vandaan? Wist u dat lasertherapie zijn oorsprong vindt in de Oosterse geneeskunst en dat het duizenden jaren geleden werd ontdekt in China? Lasertherapie is daarmee niet zomaar een ‘truc’ om u te helpen stoppen met roken. In tegenstelling, het is een doordachte behandelmethode die compleet anders werkt dan onze gebruikelijke westerse geneeskunst.

Ontstaan

Naar het schijnt ontdekten de chinezen al zo’n 5000 jaar geleden dat krijgers die in de oorlog geraakt werden door een speer of een pijl (en dat overleefden) daarna ineens minder last bleken te hebben van bepaalde kwalen. Dergelijke plaatsen op de huid werden vervolgens opzettelijk doorboord met botsplinters of met primitieve bronzen naalden om dezelfde effecten op te wekken.

Door deze vroege praktijken ontdekte men dat er een relatie was tussen punten op de huid en het functioneren van organen in het lichaam. Er liepen blijkbaar onzichtbare ‘paden’ door het lichaam, die later ‘meridianen’ genoemd zouden worden. Het zijn energiebanen.

Filosofie

In het Chinese denken staat het begrip ‘Chi’ centraal. Chi is de levensenergie die door het lichaam stroomt. Als deze energie verstoord raakt, ontstaan er mogelijk fysieke klachten. De acupuncturist probeert dan met naalden deze energie weer te herstellen zodat de klachten verdwijnen.

Er zijn 2 soorten energiebanen. Ze worden Yin en Yang genoemd. Yin is de vrouwelijke energie, Yang de mannelijke. De beide vormen van energie dienen met elkaar in evenwicht te zijn, anders ontstaat er een onbalans die ziekte veroorzaakt. Acupuncturisten proberen dan ook altijd de onbalans op te heffen door de zwakkere energie te stimuleren en de dominantere energie af te remmen.

Ooracupunctuur en lasertherapie

In de jaren 50 ontdekte de Fransman Paul Nogier dat het oor een plaats is waar heel veel energiebanen uitkomen. Dit is ook een makkelijke plek om ze te stimuleren. Het prettige van werken in het oor was ook nog dat er kleine naaldjes aangebracht konden worden die een tijd lang bleven zitten en zo langer werkten. Sinds Nogier spreekt men van ‘auricolotherapie’, de latijnse naam voor ooracupunctuur.

Pas laat in de vorige eeuw ontdekte men dat een sterke lichtstraal hetzelfde effect kan hebben als de metalen naalden waar de acupuncturist mee werkt. Er werden apparaten ontwikkeld waarmee de sterkte van de lichtstraal heel precies ingesteld kon worden zodat de juiste stimulering plaatsvond. En zo ontstond de lasertherapie, een vorm van acupunctuur ‘zonder naalden’. Dit bleek heel geschikt voor het behandelen van tabaksverslaving.

Lasertherapie om te stoppen met roken

Om het afkicken van tabaksverslaving goed aan te pakken wordt tegenwoordig door Prostop een unieke combinatie van acupunctuur- en energiepunten gestimuleerd. De meeste hiervan zitten in het oor, maar ook op gezicht en handen. Gezamenlijk geven ze het meest optimale effect. De behandeling heeft onder andere de volgende effecten bij de meeste mensen die hem ondergaan:

  • Een energiek gevoel
  • Minder tot geen last van ontwenningsverschijnselen
  • Weinig tot geen zin in roken
  • Ontspanning

Stoppen vóór of na carnaval?

Voor of na de carnavalsvakantie willen veel rokers een punt zetten achter hun verslaving. Ze hebben het er nog eens extra van genomen tijdens het carnaval of de wintersport. Of ze vinden het nu welletjes en willen juist rookvrij de carnavalsvakantie in gaan. Als u ook tot die groep behoort, kan Prostop u op de juiste weg helpen. Zonder chemische hulpmiddelen en in slechts 1 behandeling klaar, is dat geen fantastisch idee?

De laserbehandeling stelt u in staat om gemakkelijker te stoppen dan op eigen houtje. Let wel: u moet wel actief en gemotiveerd zijn om te stoppen met roken. Want voor elke soort verslavingsbehandeling geldt altijd dat het een ‘hulpmiddel’ is. Het hulpmiddel helpt u als u zelf ook over de intrinsieke motivatie beschikt om de sigaretten te laten liggen. Als u in de veronderstelling bent dat u zelf niets hoeft te doen omdat het hulpmiddel voor u al het werk doet dan komt u van een koude kermis thuis. De kans is groot dat u al gauw weer begint. Hoe goed de behandeling ook is!

Lasertherapie stoppen met roken helpt u met uw stoppoging, maar zie het als een steuntje in de rug, niet de motor. 

Neem voor meer informatie of voor het inplannen van een afspraak contact met ons op.

Delen: