Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)
Hoe werkt lasertherapie? foto

Wist je dat de oorsprong van de lasertherapie gelegen is in de duizenden jaren geleden in China ontwikkelde oosterse geneeskunst? Lasertherapie is daarmee niet zomaar een goedkoop trucje, maar een doordachte behandelmethode die compleet anders werkt dan onze gebruikelijke westerse geneeskunst.

Ontstaan

Naar het schijnt ontdekten de chinezen al zo’n 5000 jaar geleden dat krijgers die in de oorlog geraakt werden door een speer of een pijl (en dat overleefden), daarna ineens minder last bleken te hebben van bepaalde kwalen. Dergelijke plaatsen op de huid werden vervolgens opzettelijk doorboord met botsplinters of met primitieve bronzen naalden om dezelfde effecten op te wekken.

Door deze vroege praktijken werd ontdekt dat er relaties bestonden tussen punten op de huid en het functioneren van organen in het lichaam. Er liepen blijkbaar onzichtbare ‘paden’ door het lichaam, die later ‘meridianen’ genoemd zouden worden. Het zijn energiebanen.

Filosofie

In het Chinese denken staat het begrip ‘Chi’ centraal. Chi is de levensenergie die door het lichaam stroomt. Wanneer deze energie verstoord raakt, kunnen er klachten ontstaan in het functioneren van organen. De acupuncturist probeert dan met naalden deze energie weer te herstellen zodat de klachten kunnen verdwijnen.

Er zijn 2 soorten energiebanen. Ze worden Yin en Yang genoemd. Yin is de vrouwelijke energie, Yang de mannelijke. De beide vormen van energie dienen met elkaar in evenwicht te zijn, anders ontstaat er een onbalans die ziekte kan veroorzaken. Acupuncturisten proberen dan ook altijd de onbalans op te heffen door de zwakkere energie te stimuleren en de dominantere energie af te remmen.

Ooracupunctuur en lasertherapie

In de jaren 50 ontdekte de Fransman Paul Nogier dat het oor een plaats is waar heel veel energiebanen uitkomen die daar ook gemakkelijk gestimuleerd kunnen worden. Het prettige van werken in het oor was ook nog dat er kleine naaldjes aangebracht konden worden die een tijd lang konden blijven zitten en zo langer hun werking konden uitoefenen. Sinds Nogier wordt er gesproken van ‘auricolotherapie’, de latijnse naam voor ooracupunctuur.

Pas laat in de vorige eeuw werd ontdekt dat een sterke lichtstraal hetzelfde effect kan hebben als de metalen naalden waar de acupuncturist mee werkt. Er werden apparaten ontwikkeld waarop de sterkte van de lichtstraal heel precies ingesteld kon worden zodat de juiste stimulering plaatsvond. En zo ontstond de lasertherapie, een vorm van acupunctuur ‘zonder naalden’, die heel geschikt bleek te zijn voor het behandelen van tabaksverslaving.

Tabaksverslaving aanpakken

m het afkicken van tabaksverslaving goed aan te pakken wordt tegenwoordig door Prostop een unieke combinatie van acupunctuur- en energiepunten gestimuleerd, de meeste in het oor, maar ook op gezicht en handen, die gezamenlijk een breed effect geven. De behandeling heeft onder andere de volgende effecten bij de meeste mensen die hem ondergaan:

  • Een energiek gevoel
  • Minder tot geen last van ontwenningsverschijnselen
  • Weinig tot geen zin in roken
  • Ontspanning

Stoppen vóór of na carnaval?

Voor of na de carnavalsvakantie willen veel rokers een punt zetten achter hun verslaving. Ze hebben het er nog eens extra van genomen tijdens het carnaval of de wintersport, of vinden het nu welletjes en willen juist rookvrij de carnavalsvakantie in gaan. Als jij ook tot die groep behoort, maak dan een afspraak voor een Prostop Laserbehandeling. Zonder chemische hulpmiddelen in slechts 1 behandeling klaar, is dat geen fantastisch idee?

De laserbehandeling stelt je in staat om gemakkelijker te stoppen dan zonder behandeling, met de aantekening daarbij dat je wel aktief moet meewerken om het stoppen voor altijd vol te houden! Want voor elke soort verslavingsbehandeling geldt altijd dat het een ‘hulpmiddel’ is. Het hulpmiddel helpt jou als je gemotiveerd gaat stoppen. Als je denkt dat je zelf niets hoeft te doen omdat het hulpmiddel voor jou al het werk doet dan kom je van een koude kermis thuis en zul je heel snel weer roken. Hoe goed de behandeling ook is!

Knoop dit dus goed in je oren want dit is de eerlijke basis waarop we graag met je willen samenwerken: “Jij stopt met roken en met de laserbehandeling helpt Prostop jou om het voor elkaar te krijgen!”

Afspraak maken
Doe de motivatietest