tulpen stop met roken en houd een interne schoonmaak.

Lente: stop met roken en houd een interne schoonmaak.

De typische schoonmaakdrang in de lente: stop met roken

In de seizoenen volgt de lente de winter op, de tijd van stilstand. De lente brengt de verstilde natuur weer tot leven en zorgt dat alles weer gaat groeien en bloeien. Wilt deze lente zelf ook weer volledig tot leven komen? Overweeg dan om afscheid te nemen van de sigaret en stop met roken! Die zorgt immers ook voor stilstand en zelfs achteruitgang. Oftewel: sta op, ga aan de slag en grijp uw kans! Houd een interne voorjaarsschoonmaak deze lente: stop met roken! 

We mogen er dit jaar al weer vroeg van genieten. Dat heerlijke lentegevoel: zon op uw bol, lammetjes en kalfjes in de wei, plantjes die boven de grond komen en bomen die weer groen beginnen te worden. Terrasjes, rokjes, hoedjes, allemaal dingen om vrolijk van te worden. Tijd om naar buiten te gaan en te gaan genieten van de natuur.

In de sfeer van de lente paste vroeger ook de zogenaamde grote schoonmaak, ook wel voorjaarschoonmaak genoemd. Het huis werd aan kant gedaan, de ramen werden open gegooid, de dekens buiten gehangen en alles werd eens met een sopje goed schoongeboend. Waarom dan nog die sigaretten roken? De sigaret weg doen en stoppen met roken is ook een vorm van schoonmaken!

De lente nodigt blijkbaar uit tot verandering, verfrissing. De voorjaarschoonmaak is hét symbool van de reiniging na de periode van stilstand. Nodigt de lente u ook niet uit om ook van binnen een grote schoonmaak te beginnen, oftewel een voorjaarsschoonmaak waarbij u stopt met roken.

De interne schoonmaak

Roken is de belangrijkste oorzaak van chemische vervuiling in je lichaam. Daarnaast kunnen luchtvervuiling, ongezond voedsel en te veel alcohol natuurlijk ook bijdragen aan een ongezond binnenklimaat, maar roken is toch de belangrijkste vermijdbare oorzaak van veel lichamelijk leed. Doe daarom mee aan het algehele lentegevoel en maak niet alleen je huis schoon maar ook jezelf. Doe de sigaret de deur uit en geef uw woonkamer een frisse schilderbeurt en u zult zien: het blijft jarenlang fris als er binnen niet meer gerookt wordt!

Nog veel meer voordelen!

Als u stopt met roken zal u ook al die heerlijke lentegeuren beter gaan ruiken. Uw reukvermogen wordt immers beter. Ook uw vermogen om te proeven verbetert, waardoor alle verrukkelijke lentegroentes nog beter zullen smaken! Kijk hier voor alle voordelen.

U zult zonder roken ook meer energie hebben en dat maakt het gemakkelijker om actief te zijn en dingen aan te pakken en naar buiten te gaan in tegenstelling tot de winterse neiging om u warm voor de kachel te nestelen. Door alle activiteiten en het meestal wat lichtere eten dan in de winter is de kans ook minder aanwezig dat u er veel gewicht bij zult krijgen.

Plan een laserbehandeling!

Lasertherapie zorgt ervoor dat het stoppen met roken gemakkelijker gaat. Het zorgt voor een gevoel van ontspanning en kalmte en u voelt uzelf evenwichtig. U hebt weinig tot geen last van ontwenningsverschijnselen. Er valt alleen wat te winnen! Doe het nu, maak een afspraak en begin op korte termijn al met uw eigen voorjaarsschoonmaak en stop met roken!

Delen: