Handen die sigaret breken in de lente

De voordelen van stoppen met roken in de lente

Het is weer lente: zon op uw bol, lammetjes en kalfjes in de wei, plantjes die boven de grond komen en bomen die weer groen beginnen te worden, allemaal dingen om vrolijk van te worden. Tijd om naar buiten te gaan en voor de frisse voorjaarsschoonmaak. Als je toch bezig bent, waarom dan niet meteen een interne schoonmaak? Lees hier de voordelen van stoppen met roken in de lente.

Voorjaarsschoonmaak

Vroeger betekende de start van de lente de zogenaamde ‘grote schoonmaak’, ook wel voorjaarschoonmaak genoemd. Het interieur werd aan kant gedaan, de ramen werden opengegooid, de dekens buiten gehangen en alles werd eens met een sopje goed schoongeboend. De sigaret weg doen en stoppen met roken is ook een vorm van schoonmaken!

De interne schoonmaak

Roken is erg slecht voor uw gezondheid. Het is veruit de belangrijkste leefstijlfactor waardoor mensen ziek worden of zelfs overlijden. Daarnaast kunnen luchtvervuiling, ongezond voedsel en te veel alcohol natuurlijk ook bijdragen aan een ongezond lichaam, maar roken is toch de belangrijkste vermijdbare oorzaak van veel lichamelijk leed. Doe de sigaret de deur uit en geef uw woonkamer een frisse schilderbeurt en u zult zien: het blijft jarenlang fris als er niet meer gerookt wordt!

Nog veel meer voordelen!

Als u stopt met roken verbetert uw reuk- en smaak vermogen. Hierdoor kunt u meer genieten van alle lentegeuren die dit seizoen met zich meebrengt. Bekijk hier nog meer voordelen die stoppen met roken heeft. Daarnaast zult u meer energie krijgen door te stoppen met roken. Hierdoor is het gemakkelijker om actief naar buiten te gaan. Ook eten we vaak lichter in de lente. Daarom is de kans dat u veel zult aankomen minder groot als u in de lente stopt met roken.

Hulp nodig?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw stoppoging? Dan is de lasertherapie van Prostop misschien wel iets voor u. Lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij verschillende behandelpunten op het lichaam gestimuleerd worden. Door deze behandeling worden de ontwenningsverschijnselen en de zin in een sigaret geminimaliseerd. Voor meer informatie over de lasertherapie van Prostop kunt u contact met ons opnemen via de website, of bellen naar 088 786 7700.

Delen: