Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700
Mijn Prostop
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)

Gun jezelf meer lucht!

Wist je dat roken er voor zorgt dat je lichaam minder zuurstof kan opnemen? Daardoor functioneert je lichaam minder goed. Je lichamelijke prestaties zijn minder dan die van een niet-roker. Door te stoppen met roken verbeteren die prestaties op de lange termijn, maar ook al op de korte termijn. Hoe werkt dat dan precies? En hoe veel beter kan het worden door te stoppen?

Schade aan de longen op lange termijn

Tabaksrook irriteert de longblaasjes. Wanneer de irritatie lang genoeg aanhoudt gaan er ook longblaasjes kapot. Doordat minder longblaasjes goed functioneren en zuurstof kunnen opnemen, ontstaat er een verminderde longcapaciteit. Mensen die de ziekte COPD hebben, merken dit het meest. Omdat de longen door deze ziekte zo’n groot percentage van hun capaciteit verliezen, ontstaat er uiteindelijk zelfs noodzaak om extra zuurstof toe te dienen.

COPD is onomkeerbaar. Dat wil zeggen dat je er niet beter van wordt door te stoppen met roken maar dat je door te stoppen er wel voor kunt zorgen dat je niet nog zieker wordt.

Verbetering op korte termijn

Wanneer je rookt, hecht zich koolmonoxide aan de rode bloedlichaampjes. Daardoor kan er minder zuurstof opgenomen worden door de rode bloedlichaampjes en wordt er minder zuurstofrijk bloed door de aderen getransporteerd. Om die situatie weer te herstellen en toch genoeg zuurstof binnen te krijgen, laat het lichaam het hart sneller pompen. Het hart draait daardoor echter in de turbo-stand en loopt daardoor eerder schade op. Wanneer je stopt met roken, kan er weer zuurstof in plaats van koolmonoxide getransporteerd worden en wordt de algehele conditie van het hele lichaam weer snel beter.

Alle lichaamsgebieden worden dan ook weer beter doorbloed, iets wat we bijvoorbeeld goed kunnen zien aan de huid. Die krijgt zijn natuurlijke kleur weer terug. De doorbloeding met meer zuurstofrijk bloed is een kwestie van dagen. Zodra de koolmonoxide wegblijft, komt de zuurstof al terug. Mensen merken daardoor soms ook al na enkele dagen dat ze letterlijk meer lucht krijgen!

Fitter na het stoppen

Ook andere voordelen van het stoppen zijn al snel merkbaar. De bloeddruk en de hartslag worden vrijwel meteen normaal. Geur en smaak herstellen zich binnen enkele dagen. Ademhalen gaat ook binnen een paar dagen gemakkelijker en je voelt je fitter en hebt meer energie.

Je conditie verbetert de weken daarna nog steeds. Dit uit zich bijvoorbeeld bij activiteiten als traplopen en sporten.

Kies voor de opluchting

Voldoende lucht krijgen is een voorwaarde voor gezond leven. Niet alleen nu, maar vooral ook als je een gezonde oude dag wil krijgen. Zie je op tegen lastige ontwenningsverschijnselen? Kies dan voor een veilige en snelle behandeling, de Prostop Lasertherapie! Want voor de meeste mensen is slechts één behandeling voldoende!

Afspraak maken
Doe de motivatietest