Client ondergaat lasertherapie om te stoppen met roken

De werking van lasertherapie

De oorsprong van lasertherapie is gelegen in de oosterse geneeskunde. Het is duizenden jaren geleden ontwikkeld in China. Lasertherapie is daarmee niet zomaar een goedkoop trucje maar een doordachte behandelmethode die geheel anders werkt dan onze gebruikelijke westerse geneeskunde. Maar hoe steekt de werking van lasertherapie precies in elkaar?

Het ontstaan van lasertherapie

Naar het schijnt ontdekten de chinezen dat krijgers die in de oorlog geraakt werden door een speer of een pijl, en dit overleefden, minder last hadden van bepaalde kwalen. Dergelijke plaatsen op de huid doorboorden ze vervolgens opzettelijk met botsplinters of primitieve bronzen naalden om dezelfde effecten te krijgen. Hierdoor ontdekte men dat er relaties bestonden tussen punten op de huid en het functioneren van organen in het lichaam. Er liepen blijkbaar onzichtbare ‘banen’ door het lichaam die ze later meridianen noemden. En nu staan ze bekend als energiebanen.

Over de Chi, Ying en Yang

In het Chinese denken staat het begrip ‘Chi’ centraal. Chi is de levensenergie die door het lichaam stroomt. Als deze energie verstoord raakt ontstaan er klachten in het functioneren van organen. De acupuncturist probeert dan met naalden deze energie weer te herstellen zodat de klachten verdwijnen.

Er zijn twee soorten energiebanen. Ze worden de Yin en Yang genoemd. Yin is de vrouwelijke energie en Yang de mannelijke. De beide vormen van energie moeten met elkaar in evenwicht zijn anders ontstaat er een onbalans die ziekte veroorzaakt. Acupuncturisten heffen de onbalans op door de zwakkere energie te stimuleren en de dominante energie af te zwakken.

Ooracupunctuur en lasertherapie

In de jaren 50 van de vorige eeuw ontdekte de Fransman Paul Nogier dat het oor een plaats is waar heel veel energiebanen uitkomen die daar ook gemakkelijk te stimuleren zijn. Het prettige van het werken in het oor was ook nog dat er kleine naaldjes aangebracht konden worden die een tijd lang bleven zitten en zo langer effectief bleven. Sinds Nogier spreekt men van de behandelvorm ‘ooracupunctuur’.

Pas veel later in de vorige eeuw ontdekten mensen dat een sterke lichtstraal hetzelfde effect kan hebben als de metalen naalden waar de acupuncturist mee werkt. Men ontwikkelde apparaten waarop de sterkte van de lichtstraal heel precies ingesteld kon worden zodat de juiste stimulering kon worden toegepast. Dit is hoe lasertherapie ontstond, een vorm van acupunctuur zonder naalden. Op dezelfde wijze bleek de werking van lasertherapie heel geschikt voor het behandelen van tabaksverslaving.

Tabaksverslaving aanpakken

Therapeuten bij Prostop stimuleren een unieke combinatie van acupunctuur- en energiepunten die een breed effect hebben om de tabaksverslaving te lijf te gaan.

De behandeling heeft ondermeer de volgende effecten:

  • Een energiek gevoel
  • Minder tot geen last van ontwenningsverschijnselen
  • Weinig tot geen zin in roken
  • Ontspanning
  • Meer wilskracht om het vol te houden
  • Makkelijker om de ‘gewoonte’ van het roken te doorbreken
  • Meer positieve gedachten om het roken te kunnen stoppen

Stoppen na de vakantieperiode

De vakantieperiode breekt binnenkort weer aan en veel rokers besluiten vaak om na de vakantie definitief te stoppen. Ze hebben het er intussen eens extra van genomen tijdens de vakantieperiode maar hebben er nu genoeg van.

Bij Prostop kan u zonder chemische hulpmiddelen in slechts één behandeling stoppen met roken. Een succesvolle werking van de lasertherapie is afhankelijk van twee dingen: professionele behandeling en eigen motivatie. U kan succesvol stoppen met roken mits u het écht wil. Kortom, laserbehandeling biedt hierbij een gedegen ondersteuning om dit makkelijker vol te houden en de weg van een gezonder leven in te slaan. Maak een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.

Delen: