Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700(lokaal tarief)
Meer informatie? bel direct:
088 78 67 700 (lokaal tarief)

Lasertherapie om te stoppen met roken

De Prostop Lasertherapie bestaat uit twee delen: een stopadviesgesprek en laserbehandeling. Die vermindert de nicotinebehoefte zo sterk dat zelfs de meest verstokte roker snel, veilig en pijnloos kan stoppen met roken.

Hoe werkt lasertherapie?

Bekijk hier de video tijdens RTL Business Class:

Stoppen-met-roken tips van Prostop

Geeft u bij aanmelding uw 06-nummer door, dan ontvangt u gratis sms’jes met ondersteunende tips die u zullen helpen bij het stoppen. Na afloop van de laserbehandeling krijgt u ook een boekje waarin u tal van stoppen met roken tips en adviezen voor de moeilijke momenten vindt.

Prostop uitleganimatie

Deel deze uitleganimatie op social media of per e-mail. U kunt hiervoor de onderstaande knoppen gebruiken. Wilt u graag stoppen met roken? Laat Prostop u dan helpen! Klik op ‘Afspraak maken’ en vul uw gegevens in. U wordt dan gebeld om een afspraak in te plannen. Direct daarna krijgt u een bevestiging en tips voor een optimale voorbereiding.

Behandelkosten

Wat kost een laserbehandeling

Roken is duur, stoppen met roken hoeft dat niet te zijn. De kosten voor de lasertherapie bedraagt eenmalig € 210,00. Dat is inclusief een nabehandeling binnen 6 maanden. Vraag nu vrijblijvend de brochure Stoppen met roken aan of bel 088 – 78 67 700 om te horen waar en wanneer u terecht kunt voor deze unieke behandeling.

Gratis nabehandeling

Bang voor een terugval na de lasertherapie? Een extra steuntje in de rug nodig? Of ondanks alles toch een keer gerookt? Bij Prostop kunt u binnen 6 maanden na de laserbehandeling gratis een nabehandeling krijgen. Deze vindt plaats op de locatie waar u geweest bent voor uw eerste laserbehandeling en duurt 30 minuten. Wanneer de nabehandeling in een andere vestiging dan de eerste afspraak plaatsvindt, wordt er € 35,00 administratiekosten in rekening gebracht. De nabehandeling bestaat uit een volwaardige laserbehandeling, zonder het stopadviesgesprek. Voor een afspraak belt u: 088 – 78 67 700.

Weekend- en avondurentoeslag

Een aantal behandelcentra biedt u de mogelijkheid in het weekend of ’s avonds (na 18.00 uur) te worden gelaserd. Deze centra rekenen daarvoor een toeslag van € 10,00 per behandeling.

Avond- en weekendtoeslag

Na 18:00 uur of op zaterdag.

€10,00

Vergoedingen lasertherapie van Prostop

De meeste zorgverzekeraars erkennen en vergoeden (een deel van) de Prostop lasertherapie vanuit het aanvullende pakket.

Prostop heeft hierover prijsafspraken gemaakt met zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis Achmea, Avero Achmea, OZF, Take Care Now, Eno Salland, Zorg en Zekerheid en ONVZ.
Sommige zorgverzekeraars zoals Menzis, Azivo, Anderzorg, CZ, Ohra, Delta Lloyd vergoeden een deel van de Prostop lasertherapie aan de hand van de beroepsvereniging waarbij de therapeut is aangesloten.

Bel Prostop (088 78 67 700, lokaal tarief) voor meer informatie en om vooraf te horen of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Tevens kunnen wij u informeren over de beroepsvereniging waarbij uw behandelend therapeut is aangesloten. Neem voor vragen over uw polisvoorwaarden contact op met uw zorgverzekeraar.

Bent u aanvullend verzekerd, dan kunt u de factuur van de laserbehandeling zelf ter declaratie opsturen naar uw zorgverzekeraar.
Lasertherapie is niet opgenomen in het basispakket.

Doe de motivatietest

Door het doen van de onderstaande test komt u erachter of u voldoende gemotiveerd bent om te stoppen met roken.

Veelgestelde vragen

Prostop heeft een servicegericht telefoonteam samengesteld om al uw vragen persoonlijk te kunnen beantwoorden. Dit team heeft de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Welke lichaamspunten worden er behandeld?

De Prostop-laserbehandeling lijkt een beetje op acupunctuur. Er worden diverse drukpunten behandeld met een pijnloze en veilige softlaser. Deze punten bevinden zich in de oorschelp, op de pols, de handpalm en enkele in het gezicht. In totaal behandelt Prostop meer dan 30 punten voor nicotineontwenning, ontgifting, stabiliteit en stofwisseling. De combinatie van gekozen punten zorgt voor de juiste uitwerking. Dit protocol is het best bewaarde geheim van Prostop en staat onder direct toezicht van onze verslavingsarts.

Is de behandeling veilig?

De behandeling is veilig, pijnloos en in principe voor iedereen geschikt. Wanneer u echter een (al dan niet ernstige) ziekteperiode doormaakt, lichamelijk (koorts, infectie) of psychiatrisch (ernstige depressie, psychose), dan adviseren wij u vooraf te overleggen met uw huisarts of specialist. Dat heeft niet zozeer te maken met de veiligheid van de laserbehandeling, maar met het stoppen-met-roken op zichzelf. Dit kan van invloed zijn op de (hoeveelheid) medicijnen die u gebruikt, nicotine heeft namelijk invloed op de afbraak ervan door het lichaam. Wanneer een Prostop therapeut twijfels heeft of de behandeling wel verstandig is (op dat moment) zal hij/zij mogelijk eerst overleggen met de arts van Prostop en/of met uw eigen arts.

Werkt het ook bij andere verslavingen?

Er is tot op heden geen onderzoek gedaan naar resultaten van lasertherapie bij alcohol- of drugsverslaving. Prostop is gespecialiseerd in de begeleiding bij stoppen met roken en behandelt alleen mensen met een rookverslaving. Spelen andere verslavingen een rol in uw leven, meld u dan voor hulp of advies bij de daarvoor bestemde instanties, of bij uw huisarts.

Kan ik via Prostop ook afvallen?

De laserbehandeling is geen afslankmethode. Wel wordt ook de stofwisseling gestimuleerd om het gewicht zo goed mogelijk onder controle te houden. De therapeut kan u tijdens de behandeling nuttige tips aanreiken.

Ervaringen met Prostop-lasertherapie

Benieuwd naar de ervaringen van andere stoppers? Prostop heeft ze verzameld en online gezet om te laten zien hoe lasertherapie van Prostop hen heeft geholpen en ook u zou kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Uw ervaring delen?

Bent u ook bij Prostop geweest en wilt u daarover vertellen? Hebt u een suggestie voor verbetering of bent u juist heel positief? Wij horen het graag van u, zodat we toekomstige stoppers nog beter kunnen helpen. Om anderen zo goed en volledig mogelijk voor te lichten, publiceren wij uw ervaringen graag op onze website.